ComunitateFlash

Sute de hunedoreni se hrănesc la cantina săracilor

Judeţul Hunedoara ocupă locul V la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul mediu de persoane care mănâncă, zilnic, la cantinele sociale.
Chiar dacă numărul acestora a scăzut în ultimii ani, ultimele statistici indicau faptul că peste 900 de persoane sunt dependente, zi de zi, de hrana servită la cantinele sociale. Vârful a fost înregistrat în anul 2001, când au fost înregistraţi 1.382 de beneficiari. În 2002, numărul lor a scăzut la puţin peste 900, pentru ca în 2003 să ajungă la 980, iar în 2004 numărul beneficiarilor a crescut la peste 1.100. Între anii 2005 şi 2007, trendul a fost descendent, însă în 2008 a crescut din nou, pentru ca în 2010 să fie 904 persoane care servesc masa la cantinele sociale.
Cel mai acut, această problemă se resimte în zonele monoindustriale, unde criza s-a suprapus peste sărăcia deja existentă. În municipiul Hunedoara, de exemplu, sunt peste 80 de persoane care primesc zilnic mâncare de la cantina socială. Oameni fără nici un venit, persoane cu handicap sau bătrâni pentru care pensia este prea mică să le mai ajungă şi pentru medicamente, întreţinere şi hrană. La Hunedoara, sărăcia s-a acutizat odată cu restructurarea combinatului siderurgic, care a aruncat în şomaj sute de persoane. Unii au ieşit la pensie, alţii au luat calea străinătăţii, dar o parte a ajuns să îngroaşe numărul şomerilor. Şi la Petroşani, numărul beneficiarilor de hrană de la cantina socială este cam la fel cu cel de la Hunedoara, majoritatea persoane fără niciun venit, care trăiesc doar din mila statului. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura