Lăpugiu trece la ora modernizărilor

Magdalena Şerban

Edilii din comuna Lăpugiu de Jos au intrat în toamnă cu un program de investiţii bine stabilit. Pe lângă acesta, în centrul atenţiei mai sunt instituţiile de învăţământ, pentru că noul an şcolar bate la uşă.

Se aude clopoţelul…

Cum luna septembrie vine întotdeauna cu emoţii pentru cei mici şi nu numai, nici administraţia din Lăpugiu de Jos nu a trecut peste ele. Banii fiind puţini, trebuie să ajungă unde este nevoie. “Toate şcolile sunt igienizate, iar la cea din Ohaba am avut şi lucrări de reabilitare. Combustibilul folosit de noi este unul lemnos, dar asta nu înseamnă că nu presupune cheltuieli. Sunt alocate şi pentru acest an, lemnele urmând să fie depozitate în următoarea perioadă, în magazii. Nu rămâne decât ca unităţile de învăţământ din comună (cinci şcoli cu clasele I-IV şi una cu clasele I-VIII) să-şi primească învăţăceii”, a declarat Traian Alin Chiorean (foto), primarul din Lăpugiu de Jos.

…şi se culeg roadele

Banii cu iz european sunt şi ei luaţi în calcul pentru procesul de modernizare. “Urmează să depunem pentru finanţare, până în octombrie, proiectul accesat pe Măsura 313. Vrem să dezvoltăm un centru de informare turistică în satul Ohaba. Am ales Ohaba, pentru că locaţia este una de trafic intens, fiind la şosea, lângă căminul cultural din localitate. Cum punctajul maxim nu-l ia oricine şi de oriunde, dacă nu se aduc argumente solide, ca puncte forte am specificat peştera din Lăpugiu de Sus, obiectiv de patrimoniu, dar, din păcate, încă neexploatat aşa cum trebuie. Totodată, pădurea de brad care o înconjoară (singura care o protejează în adevăratul sens al cuvântului) poate fi un loc de refugiu pentru turişti. La aceasta se mai adaugă biserica de lemn din satul-centru, trasee turistice care pot pune în valoare frumuseţea zonei şi, bineînţeles, tradiţiile şi obiceiurile. “De asemenea, proiectul pe Măsura 322 (2,5 milioane euro) îşi aşteaptă din clipă în clipă, avizul de începere a lucrărilor pentru asfaltarea mai multor drumuri în satele Fintoag, Coşeşti, Grind şi Ohaba, reabilitarea căminului cultural din Ohaba şi implementarea unui program After School, în Lăpugiu de Jos. Trebuie să ne mişcăm repede, chiar dacă toamna e darnică şi ne lasă soarele mai mult, dar nici iarna nu e prea departe”, a mai subliniat edilul din Lăpugiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.