Politica si administratie

Sute de cereri de pașapoarte pe săptămână, în județ

Adriana Năstase

Vedem în aceste zile cozi uriașe la Serviciile de Pașapoarte. Își fac românii pașapoarte, de frica războiului, sau pentru că s-au relaxat măsurile anti Covid și se pregătesc să plece cât mai mulți în vacanțe?.

În orice județ
Astfel, în București, cererile pentru paşa­poarte au crescut cu aproape 60 la sută din 24 februarie, ziua în care Rusia a atacat Ucraina. Situația este însă similară și în mai multe județe, scrie presa locală.
„Pe data de 23 februarie, am înregistrat 1.500 de cereri pentru eliberarea pașa­poar­telor, iar în ultimele zile suntem la o medie de aproximativ 2.600 de solicitări pe zi”, a declarat Directorul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bu­cu­rești, Claudiu Porojan, pentru Libertatea. Practic, solicitările la nivelul Capitalei au înregistrat o creștere procentuală de 58 la sută în ultimele două săptămâni.
În județ, potrivit avocatului Alex Dîlv, șeful Cancelariei prefectului de Hunedoara, solicitările pentru pașapoarte noi au crecut în ultimele zile simțitor. “La noi nu sunt probleme, gestionăm bine sistemul acesta. Am mai creat un ghișeu pentru eliberare pașa­poarte. Astăzi (n .r.-ieri), se puteau face programări online pentru 5 aprilie. Ce e important este că nu contează unde ai domiciliul, poți să te programezi online pentru pașaport în orice județ al țării”, a declarat Alex Dîlv. Sunt sute de cereri în acest sens, pe săptămână la Serviciul Pu­blic Comunitar de Pașapoarte Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura