Politica si administratie

Susținerea europeană a fermierilor trebuie continuată

Fermierii din România nu mai tre­buie să sufere pierderi financiare majore din cauza importurilor de ce­re­ale ieftine din Ucraina, a declarat euro­par­la­mentarul Iuliu Winkler (foto) (UDMR, EPP).
„Salut și sprijin demersurile comune ale țării noastre împreună cu Ungaria, Polonia, Slovacia și Bulgaria prin care s-a cerut Comisiei Europene prelungirea restricțiilor de intrare pe piețele noas­tre a cerealelor din Ucraina cel puțin până la finalul anului în curs. Salutară este și recenta solicitare a autorităților române către Comisie cu privire la ex­tinderea restricțiilor pentru importurile de cereale ieftine din Ucraina, dar și pentru subvenționarea transporturilor de cereale destinate piețelor globale”, a afirmat deputatul european. Potrivit lui Winkler, autoritățile europene îm­pre­u­nă cu cele ale statelor membre afectate trebuie să găsească soluțiile cele mai eficiente pentru ca grâul ucrainean să ajungă în țările aflate în curs de dezvoltare.
„Grupul PPE din Parlamentul Euro­pean este un ferm susținător al fer­mi­e­rilor din statele membre. Sectorul agro­alimentar european a fost afectat se­rios în timpul pandemiei, dar și de răz­bo­iul ilegal pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Comisia Europeană trebuie să ia toate măsurile pentru o mai bună funcționare a coridoarelor solidarității în vederea asigurării securității alimen­ta­re globale. Fermierii din estul Europei trebuie să aibă o poziție puternică și viabilă în lanțul alimentar”, a precizat euro­parlamentarul.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura