Actualitate

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la olimpiadele școlare

 

Județul Hunedoara va găzdui și în acest an două olimpiade naționale (la chimie și re­ligie), două etape naționale și cinci etape zonale ale olimpiadelor și concursurilor naționale școlare sportive. „Susținerea de care se bucură învățământul, dar și sportul șco­lar din partea Consiliului județean Hunedoara, implicarea de care a dat dovadă instituția în ceea ce ține de bunul mers al sis­temului educațional, dar și recompensarea elevilor merituoși au făcut ca aceste eve­ni­men­te să se desfășoare în județul nostru”, a declarat Laurențiu Nistor (foto), pre­șe­dintele Consiliu­lui Jude­țean Hunedoara.

Peste o mie de elevi și dascăli
Pentru buna des­fășurare a olim­pi­a­delor și concursurilor na­ționale și zonale, con­silierii județeni au aprobat asocierea cu Ins­pec­­toratul Școlar Județean Hunedoara și alo­ca­rea sumei de 140.000 de lei. Se estimează că la cele 9 evenimente care se vor des­fășura în perioada lunilor februarie – mai, în județ, vor participa peste 1.000 de elevi și peste 200 de cadre didactice însoțitoare, precum și mem­bri ai comisiilor de concurs.
Între 31 martie – 07 aprilie 2023, județul Hunedoara va găzdui Olimpiada Națională de Chimie la care și-au anunțat participarea 300 de elevi și circa 100 de profesori, in­clusiv membri ai comisiei centrale de concurs. Între 18 – 21 aprilie 2023, va avea loc Olimpiada Națională de Religie.
De asemenea, în județul Hunedoara va avea loc Etapa Națională la SANIE din cadrul Campionatului Național Școlar și Olimpiada Națională a Sportului Școlar, etapa națională la VOLEI (băieți/ învățământ gimnazial). Aces­tora li se adaugă concursuri și olim­pi­ade – faza zo­nală – la judo, fotbal, volei băieți și fete, baschet.
Totodată, consilierii județeni au aprobat aso­cierea județului Hunedoara cu Inspec­to­ra­tul Școlar Județean și alocarea sumei de 60.000 de lei pentru finanțarea și orga­ni­za­rea olimpiadelor și concursurilor școlare ju­de­țene în anul 2023.
Reamintim că aleșii județeni au votat vineri, 3 februarie 2023, bugetul județului, iar peste 50 la sută din acesta „merge” la investiții. (A.Năstase)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura