Suspiciune de coronavirus lângă judeţul Hunedoara

12 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara aplică măsurile stabilite de ministerul de resort în ceea ce priveşte noul coronavirus. Totodată, la DSP Hunedoara este în permanenţă un specialist de gardă.

Suspiciunea de îmbolnăvire a apărut la Reşiţa, la un bărbat de 25 de ani, care a muncit ca asistent medical în Germania, unde a îngrijit o familie infectată cu coronavirus. Acesta a venit pe 7 februarie, în Reşiţa, dar şi-a vizitat şi o soră, la Gărâna, şi a mers la schi în Caraş-Severin. Pentru că a început să se simtă rău, marţi, şi avea simptome specifice infecţiei cu coronavirus, a mers la spital. I-au fost făcute mai multe analize, inclusiv testul de gripă care a ieşit negativ. Medicii aşteptau ieri rezultatele testului de coronavirus, care urmau să fie disponibile ieri seară.
Conform protocolului, bărbatul a fost izolat imediat şi transportat, cu o maşină specială de transport contaminaţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Dacă testele confirmă infecţia cu coronavirus, pacientul ar urma să fie transferat la Bucureşti, pentru un tratament corespunzător. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara este în alertă continuă încă de la instituirea primelor măsuri de către Ministerul Sănătăţii. Potrivit medicului Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, la instituţie este asigurată garda, iar toate unităţile sanitare de pe raza judeţului ştiu ce măsuri trebuie luate în cazul pacienţilor cu suspiciune de coronavirus.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Graba a făcut o victimă

Un tânăr de 21 de ani, care circula regulamentar cu autoturismul său, a ajuns la spital din cauza unui alt...

A comis două infracţiuni dintr-un foc

Conducea fără permis pe un drum public şi în stare de ebrietate, însă cursa periculoasă i-a fost oprită de un...

Cei trei tineri care au tâlhărit o bătrânică, trimişi în judecată

Trei tineri din Lupeni, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, sunt acuzaţi atât de tâlhărie, cât şi...

Închide