Sport

Supravietuiesc pe prima scena

Redactor: Ciprian Marinut11cetatezalau

Handbalistele de la Cetate Deva au reusit sã evite retrogradarea din Liga Nationalã, dupã ce au câstigat meciul din ultima etapã cu HC Zalãu, scor 24-20 (14-12).

Prietenia, apã nu se face
Cetate era obligatã sã smulgã mãcar o remizã în partida cu echipa antrenatã de Gheorghe Tadici, deoarece în caz de esec ar fi fost la egalitate de puncte cu CSM Ploiesti si ar fi retrogradat, din cauza rezultatelor directe nefavorabile. Chiar si asa, aflate cu cutitul la os, devencele au început relaxat meciul. Iar HC Zalãu a profitat si a condus ostilitãtile în primele 12 minute, interval în care a avut avantaj de trei ori: 0-2 (min. 2), 2-3 (min. 5) si 5-6 (min. 12). De aici, Cetate a preluat frâiele partidei si s-a impus fãrã emotii. Sã nu vã imaginati cã dintr-o datã, devencele au jucat handbal cum scrie la carte. Nu, nici vorbã. Cartas si colegele sale au etalat acelasi joc modest cu care ne-au obisnuit, desi pe final au încercat si niste “aeriene”, cele mai spectaculoase faze de manualul de handbal. Asa cã, diferentele de unu-douã goluri din prima reprizã si desprinderea la un maximum de opt goluri înregistratã dupã pauzã (22-14, min. 14) s-au produs, mai degrabã, pe fondul unei abordãri “lejere” din partea adversarelor. Cã doar… finantatorul devean, Marian Muntean, si antrenorul Gheorghe Tadici sunt amici si au fost în mai multe rânduri în tratative pentru a lucra împreunã. Si nu se fãcea sã-si punã bete-n roate, taman acum când presedintele FRH, Cristian Gatu, pe care ambii îl contestã, a identificat “gãsti” care doreau retrogradarea echipei din Deva.

Altã restructurare, aceleasi sperante
Transpirat de efortul depus pentru a-l “ajuta” pe antrenorul Ioan Mãtãsaru sã dirijeze echipa si îmbinând supãrarea cã a ratat iar cupele europene cu multumirea cã a scãpat de retrogradare, Marian Muntean s-a arãtat încrezãtor în viitorul echipei sale. “Ne-a trecut glontul pe la ureche în acest final de campionat. În loc sã avem un meci care sã ne ducã în cupele europene, azi am jucat pentru a evita retrogradarea. Am fãcut multe erori în acest sezon, dar din greseli învatã omul. E rãu însã cã învãtãm pe banii si nervii mei. Important e cã o vom lua de la capãt. Vom restructura echipa, vom aduce alt antrenor si vom ataca iar cupele europene. De la Cetate vor pleca doar jucãtoarele care vreau eu. Nu voi renunta la handbalistele importante, chiar dacã nu s-au ridicat la nivelul pretentiilor financiare, ci le voi cere sã se schimbe în bine”, a spus Marian Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura