Sport

Supravieţuiesc demisiei antrenorului

Ciprian Marinuţ

Marian Muntean, finanţatorul handbalistelor de la Cetate Deva, spune că e surprins de decizia de a demisiona a antrenorului Cosmin Hendrea, însă e convins că echipa va merge înainte şi fără el.
„Nu e o tragedie”
Şirul antrenorilor, mai mult sau mai puţin galonaţi, care au eşuat în tentativa de a „dirija” echipa Cetate Deva, a fost completat şi de Cosmin Hendrea, care a demisionat, marţi, invocând motive personale. Obişnuit cu astfel de situaţii de „criză”, Marian Muntean, preşedintele clubului devean, e convins că echipa îşi va continua drumul în campionat, fără probleme. „Plecarea lui Hendrea e surprinzătoare, dar nu e o tragedie. Nu comentez mai mult, întrucât înţeleg atunci când cineva ia anumite decizii din cauza unor motive personale. Mie îmi convenea să fie el pe banca tehnică, întrucât era devean şi nu îi plăteam cazare şi masă”, a spus Muntean. Cosmin Hendrea a preluat echipa după etapa a IV-a a Ligii Naţionale, în urma dezertării lui Dumitru Muşi, şi a obţinut şase victorii în cele 10 meciuri disputate. Deşi, nici tehnicianul, nici finanţatorul n-au vrut să spele în public rufele despărţirii, se pare că între antrenor şi handbaliste apăruseră neînţelegeri în urma meciului de sâmbătă, cu Rapid.
Are numeroase soluţii
Temporar, de pregătirea echipei se va ocupa antrenorul emerit Ioan Mătăsaru, care a colaborat de la începutul anului şi cu Hendrea, iar Marian Muntean spune că găsirea unui alt tehnician nu reprezintă o problemă majoră. „La criza financiară cu care se confruntă cluburile din handbalul românesc, posturile de antrenori la echipele de Liga Naţională sunt foarte vânate. Imediat ce am aflat de demisia lui Hendrea, m-am şi gândit la o mulţime de soluţii pentru înlocuirea lui. Oricum, şi dacă nu demisiona, poate i-aş fi adus un colaborator, pentru că mi se părea că echipa e dezordonată şi dezorganizată”, a spus Muntean.
Nu renunţă la puncte
Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a ratificat hotărârea Comitetului Director, care decisese ca echipa Cetate să piardă cu 10-0 meciul cu HCM Roman, din cauza întârzierii ambulanţei. Marian Muntean spune însă că va contesta această decizie. „Aştept hârtia oficială de la Federaţie cu acest verdict, pentru a putea merge să cer dreptate la ANS sau în justiţie. FRH decide după cum bate vântul, pentru a favoriza echipele sale preferate, nu pentru a respecta regulamentele”, a spus Muntean.
Următorul meci al echipei Cetate se va disputa sâmbătă, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Deva, în compania vicecampioanei Rulmentul Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura