Sport

Super Max a primit cheia Hunedoarei! Antrenorul Corvinului a fost numit „Cetățean de Onoare”: „Ne-a făcut pe toţi mândri. Este un om care inspiră oameni”

Cupa României câștigată de Corvinul Hunedoara în acest an 2024 este pri­mul trofeu obținut în istoria de 103 ani a fotbalului din Hunedoara, iar ar­ti­za­nii acestei reușite a divizionarei se­cunde au fost plimbați pe străzile mu­ni­cipiului într-un autocar descoperit, precum marile campioane, au dus cupa la Castelul Corvinilor, dar au și ajuns să participe la o ședință a Consiliului Local al Hunedoarei, scrie prosport.ro.

Patru jocuri
Nu au fost simpli spectatori, ci invitați de onoare la ședința festivă din 24 mai 2024, în cadrul căreia antrenorului Florin Maxim (43 de ani) i-a fost de­cerna titlul de ”Cetățean de Onoare al Hunedoarei”.
O pagină importantă în istoria de peste 100 de ani a clubului Corvinul a fost scrisă în acest sezon de Liga 2, 2023-2024. Echipa din Hunedoara a reușit performanța de a câștiga, din postura de divizionară secundă, Cupa României și să reprezinte România în cupele europene, urmând a disputa cel puțin patru jocuri în Europa League și Conference League.
Arhitectul acestei echipe este antrenorul Florin Maxim, căruia, vineri, 24 mai 2024, Hunedoara i-a mulțumit prin a-i decerna titlului de ”Cetățean de Onoare al municipiului”.
Într-o şedinţă festivă a Consiliului Local Hunedoara organizată la Casa de Cultură din municipiu, Florin Maxim, stafful său și jucătorii au fost din nou apreciați pentru performanța realizată în Cupa României în acest sezon.

„Antrenorul nostru principal se numără, de astăzi, printre Cetățenii de Onoare ai municipiului Hunedoara!
De asemenea, alături de Florin Maxim, întreg colectivul de jucători și staff-ul tehnic au primit, în semn de recu­noș­tință, Diplome de Excelență, din partea Primăriei Municipiului Hunedoara, pentru pagina de istorie scrisă în ultima perioadă!

Felicitări maxime!
Un oraș, o comunitate, o echipă!”, a transmis Corvinul prin intermediul pa­ginii sale de Facebook.
Jucătorii și componenții staffului tehnic de la Corvinul au urcat pe scenă pentru a primi diplomă de excelență
Întregul eveniment desfășurat în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local al municipiului Hunedoara a decurs timp de o oră, perioadă în care consilierii au aprobat punctele de pe ordinea de zi, s-a vizionat un videoclip cu evoluția proiectului echipei de fot­bal, primarul Dan Bobouțanu i-a înmâ­nat antrenorului Florin Maxim placheta de Cetățean de Onoare și Cheia ora­șu­lui, însă pe scenă au urcat și com­po­nenții staffului tehnic și jucătorii, aceș­tia primind câte o diplomă de ex­ce­lență.
Iată comunicatul Primăriei Hune­doara despre acest eveniment și declarații ale primarului Dan Bobouțanu și an­trenorului Florin Maxim:
”Florin Maxim, antrenorul de numele căruia se leagă cea mai importantă performanță din istoria de 103 ani a fotbalului din Hunedoara, câștigarea Cupei României, a devenit, astăzi, „Cetăţean de onoare” al municipiului.
Titlul a fost conferit, cu unanimitate de voturi, în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local Hunedoara care s-a desfăşurat astăzi (24.05.2024), la Casa de Cultură din municipiu, și la care au luat parte, printre alții, colegi din staff-ul tehnic și administrativ precum și jucători ai Corvinului 1921 Hunedoara.
«Florin Maxim este un om de ca­rac­ter iar între noi doi a apărut acea chimie încă de la început. Mulţi nu ştiu, dar Max, ca să vină la Hunedoara, a solicitat mai întâi o întâlnire cu mine. În urma întâlnirii, convingându-l că proiectul nostru „un oraş, o comunitate, o echi­pă” este serios, a acceptat să semneze, iar acest lucru mi-a demonstrat că ve­nise să facă cu adevărat performanţă în fotbal în Hunedoara.
Important este că Max a fost adoptat de tot oraşul şi a rămas şi cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri. Am vă­zut recent nişte interviuri în care vorbeşte cu aceeaşi modestie despre per­formanţa sa. Asta spune mult despre caracterul unui om.
Florin Maxim ne-a făcut pe toţi mân­dri că suntem hunedoreni. Citim pe reţelele de socializare cum români din Canada, America de Sud, din SUA, din Europa spun: „Felicitări Max, şi eu sunt hunedorean”. Florin Maxim este un om care inspiră oameni», a argumentat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Puternici
Vizibil emoționat, antrenorul prin­ci­pal al clubului-simbol al municipiului Hunedoara a vorbit despre importanța momentului, atât pentru el, cât și pen­tru cei care i-au fost alături, încă de la star­tul noului proiect, în 2021:
«În acest titlu onorific se află fiecare hunedorean din această aventură sportivă a noastră. O spun din suflet! Ştim cât muncim, ştim cât ne dedicăm şi, cumva, Dumnezeu ne ajută, pentru că Dumnezeu lucrează prin oameni. Nu trebuie să uităm de unde a plecat totul. În urmă cu doi ani, echipa nu şi-a atins obiectivul (Corvinul a ratat atunci promovarea după un parcurs fără înfrângere, pierzând doar ultimul meci de baraj – n.n.). Vă daţi seama ce se întâmpla în sufletul meu, după un an de muncă, nu am atins acel obiectiv, dar domnul primar mi-a dat încredere. Domnul primar a venit atunci, m-a privit în ochi şi mi-a spus: „Sper că nu te gândeşti să pleci nicio secundă, pentru că mergem în continuare în aceeaşi for­mulă şi anul viitor ne vom atinge obiectivul”. Aşa a fost! A fost un boost de energie. Şi dumneavoastră, publicul, ne-aţi oferit o energie specială. Pe mine mă domină ideea: „De ce unii pot şi noi nu am putea?!”. Prin 2021, nu eram încă aici, la Corvinul, dar vorbeam cu prietenul meu Cătălin Ojiga şi i-am spus atunci că în patru ani vom lua titlul. Am luat Cupa României. Eu cred şi în titlu pentru că noi, sportiv, suntem în Liga I. Ştiam că nu avem drept de promovare, nu a fost o problemă. Re­venind cred că acest titlu (de „cetă­ţean de onoare” – n.n.) nu este despre mine. Este momentul să ne dăm seama că noi, toţi, împreună facem nişte lucruri. Eu pot fi doar antrenor, dar, dacă nu am nişte colaboratori buni, nişte jucători, oamenii din partea administrativă, oa­meni care muncesc şi susţin cu toţii un proiect, o idee, eu nu pot reuşi. Am con­vingerea că „Drumul Corvinilor” se pavează deja singur. Împreună sunt convins că vom fi puternici de-acum încolo» a mărturisit Florin Maxim în faţa consilierilor locali ai Hunedoarei şi a numeroasei asistenţe din sală.

În anul Centenarului fotbalului hunedorean
Născut pe 2 martie 1981, la Brad, Florin Maxim a debutat, ca jucător, în Liga a II-a , în echipa de seniori a Corvinului, pe când avea 16 ani, pentru ca peste 35 de ani să se întoarcă la Hunedoara pentru a conduce echipa, din postura de antrenor principal. Sosit în 2021 la Hunedoara – în anul Cen­tenarul Fotbalului Hunedorean – a fost aproape de promovarea în Liga a doua încă din primul sezon. Unul în care ech­ipa condusă de el a ajuns în barajul final de promovare, fără înfrângere, cu un avans de 22 de puncte faţă de prin­cipala „urmăritoare”, Metalurgistul Cugir. În barajul semifinal de promo­vare, Corvinul a depăşit cu scorul general de 4-2 CA Oradea, iar în „finala” pentru accederea în eşalonul secund a câştigat meciul tur cu Minaur Baia Mare, 2-1, dar a pierdut returul disputat în nordul ţării, 1-4 – acesta fiind singurul eşec din stagiunea amintită!
A urmat sezonul 2022-2023, la ca­pă­tul căruia echipa antrenată de Florin Maxim a ajuns, din nou, în postura de a susţine barajul final de promovare, tot după un parcurs fără înfrângere, având, la finele play-off-ului un record de 35 de puncte avans faţă de ocupanta lo­cu­lui secund (!). A urmat barajul semi­fi­nal cu Gloria Bistriţa, câştigat în dublă-manşă, cu acelaşi scor, 2-1, apoi ulti­me­le două meciuri, împotriva celor de la CS Unirea Ungheni, formaţie pe care Corvinul a depăşit în ambele jocuri – 2-0 în judeţul Mureş şi 4-1, la Hunedoara, în faţa a aproximativ 12.000 de fani – record de asistenţă la acea vreme.
În consecinţă, fotbalul de ligă se­cundă a revenit la Hunedoara după 15 ani, iar la finele actualei stagiuni (2023-2024), echipa pregătită de Florin Maxim a încheiat campionatul pe locul se­cund – direct promovabil – deşi ve­nea din postură de nou-promovată!
Punctul culminant a fost la jumătatea acestei luni, când Corvinul Hunedoara a câştigat, în premieră, Cupa României, perfomanţă cu atât mai notabilă cu cât a fost reuşită din postura de divizionară secundă, Corvinul devenind, astfel, doar al cincilea club din istoria fot­ba­lului românesc care izbuteşte acest lucru. În consecinţă, clubul hunedorean va fi unicul reprezentant al fotbalului românesc în Europa League – a doua cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume!
În total, până în prezent, Florin Maxim a adunat 105 meciuri ca „principal” al Corvinului Hunedoara, în toate com­petiţiile, având un bilanţ mai mult decât grăitor: 79 de victorii, 16 remize şi 10 înfrângeri”.
”Ei sunt eroii noștri! Nu sunt cuvinte mari. Am ascultat cu toții imnul și cu toți știm, că-n imn se vorbește și de neamul Corvinilor. Ne-au făcut mândri la Sibiu, în fața unei întregi țări, că drumul Corvinilor și prin ei merge mai de­parte. Ne-au făcut mândri pe noi, hu­nedorenii, de toată munca lor și de rezul­tatul de excepție. Cel mai im­portant om de astăzi, din această sală, pentru noi toți, este Florin Maxim”, a mai spus primarul Hunedoarei în șe­dința festivă a Consiliului Local.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura