Actualitate

Deutschland, wir kommen! Teatrul de Artă Deva, un nou turneu în străinătate

Un lucru este sigur! Românii din Germania adoră piesele jucate de artiștii Teatrului de Artă din Deva. Așa se explică al treilea turneu al actorilor noștri pe meleagurile ger­mane. Este vorba de un tur­neu, care va avea loc în perioada 31 mai-3 iunie 2024, în mai multe orașe din Germania.

Două piese
În toamna anului trecut, artiștii Teatrului de Artă Deva au fost într-un turneu în Germania, cu co­me­dia O afacere de familie, în orașele Heidelberg, Stuttgart, Frankfurt și München.
De data asta, se joacă la Heidelberg, Stuttgart, Karlsruhe și Frankfurt. Și vor fi câte două spec­tacole în fiecare oraș. Piesele, Muștele și Gaițele.
„Ca toată lumea, muștele trag la ce e mai bun. Și ce poate fi mai bun decât delicioasa miere? Așa și fetele zăpăcite din poveste pof­tesc la mult râvnita miere, pentru care nu vor în ruptul capului să plă­tească sau să muncească. Ne­no­ro­cul lor este să dea peste harnica și hotărâta albină care știe să își aprecieze corect munca. Dacă vrei să vezi întâmplările amuzante prin care trec cele două hoțomane și chinul prin care trece sărmanul meșter cărăbuș, datorită neho­tă­rârii lor, te așteptăm cu mare drag la teatru. O să ne distrăm îm­pre­ună și o să vedem unde poate du­ce necinstea și lenea”, vorbește ac­torul-regizor Eugen Pădureanu despre piesa sa, Muștele, un spec­tacol pentru copii.

Atitudinea critică
Piesa Gaițele este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia na­ți­o­nală, aparținând scriitorului Alexan­dru Kirițescu. Poate cea mai apro­piată de comedia caragialiană, prin virulența satirică și valoarea li­terară incontestabilă, piesa Gai­țele reflectă cel mai clar atitudinea critică a scriitorului față de so­cietatea vremii sale. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura