Sunt tot mai puţine şanse să se reia jocurile din ligile de fotbal judeţene

1 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Aşteptate cu mult interes, deciziile oficialilor din cadrul Guvernului şi din ministerele care se ocupă de coordonarea situaţiilor legate de coronavirus, nu sunt dintre cele mai bune pentru mişcarea fotbalistică şi ligile inferioare. Toţi cei direct implicaţi, de la federaţie, asociaţii judeţene şi de la echipele care se află cuprinse în competiţiile din ligile a IV-a şi a V-a sunt nevoiţi să amâne pentru mai târziu, reluarea acestor întreceri sau, mai sigur, îngheţarea acestora.

În judeţul nostru, la nivelul Ligii a IV-a, două din trei variante hotărâte de către Biroul Executiv al AJF Hunedoara pentru reluarea campionatului, pe 1 sau pe 15 iulie, fără testarea jucătorilor din echipă, nu mai pot fi puse în practică. Aşa că mai rămâne cea de a treia variantă, adică îngheţarea competiţiei şi declararea campioanei judeţene, conform clasamentului la data întreruperii campionatului.
CSM Jiul Petroşani se află pe primul loc în clasament, având un avantaj de două puncte faţă de ocupanta locului secund, Gloria Geoagiu, îşi păstrează şansa câştigării titlului judeţean şi implicit al locului care îi permite participarea la jocurile din cadrul barajului de promovare în liga superioară.
„Dacă vom merge la baraj, avem promisiunea că testarea jucătorilor va fi suportată de către Primăria Petroşani. Noi ne pregătim, e adevărat, nu foarte des, la stadion şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce va fi. Nu cred că sunt şanse să se mai joace. Şi vremea de afară este foarte călduroasă, noi am pierdut mult din antrenamente. Va fi foarte greu“, a spus Damian Militaru.
Toate echipele din judeţ, cele din Liga a IV-a aşteaptă noi precizări din partea AJF în ceea ce priveşte finalul de campionat. Şi Dan Voicu, antrenorul celor de la CSM Vulcan, este pesimist în ceea ce priveşte reluarea competiţiei şi crede că decizia cea mai bună ar fi îngheţarea campionatului: „Am văzut că se înmulţesc cazurile de Covid, aşa că eu cred că şansele de a juca scad de la o zi la alta. Noi ne antrenăm în continuare la stadion, în ideea că dacă totuşi vom evolua, să nu fim luaţi ca din oală. Nu ne permitem financiar să facem acele teste”.
La Uricani, antrenamentele au fost întrerupte în aceste zile, deoarece terenul a fost afectat de ploile torenţiale care au produs inundaţii în Valea Jiului.
„Nu am mai făcut antrenamente, pentru că terenul este destul de moale. Nu ştiu ce şanse sunt să se mai reia campionatul. În opinia mea, fără să supăr pe nimeni, eu cred că ar fi corect ca primele două clasate, Jiul şi Gloria Geoagiu, să joace un meci decisiv între ele pentru a nu exista nici un dubiu asupra câştigătoarei. Repet, este doar o părere“, a spus preşedintele clubului Minerul Uricani, Vasile Scurtu, cel care promite o revenire a echipei sale pentru viitorul sezon.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oprire apă caldă în Deva

Conducerea Sucursalei Electrocentrale Deva comunică faptul că oprirea apei calde anunțată pentru perioada 28.06-01.07.2020 a fost evitată prin unele masuri...

Din bani europeni, grădiniţă modernă la Mintia

O finanţare europeană câştigată de administraţia publică din Veţel, în cuantum de 250.000 de euro, va permite construirea unei grădiniţe...

Termen prelungit la ajutorul de stat pentru cultura de roşii în sere şi solarii

Astăzi este ultima zi în care se pot valorifica roşiile cultivate de legumicultorii care s-au înscris în programul guvernamental în...

Închide