Sunt şanse tot mai mari ca Termocentrala Mintia să fie preluată de Primăria Deva: Primarul vrea, sindicatele sunt de acord

Adriana Năstase

Se tot vorbeşte în această perioadă de preluarea Termocentralei Mintia. Lucrurile nu sunt clare, însă primarul Devei, Florin Oancea, a declarat în urmă cu câteva zile, că una dintre priorităţile sale este să fie asigurate apa caldă şi căldura devenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.
„La invitaţia sindicatelor din Termocentrala Mintia, am participat astăzi la o discuţie aplicată care a avut ca subiect viitorul pe care îl are termocentrala, salariaţii de aici şi, mai ales, asigurarea cu apă caldă şi agent termic a locuitorilor municipiului Deva, care sunt branşaţi la sistemul centralizat de termoficare. În ce ne priveşte, deşi Termocentrala Mintia nu se află (încă) în subordinea noastră, a Primăriei municipiului Deva şi a Consiliului Local Deva, prioritatea numărul 1 a mea, ca primar, şi a Primăriei Deva este să ajutăm cu tot ceea ce putem Termocentrala, pentru ca devenii racordaţi la sistemul centralizat să aibă apă caldă şi căldură pe toată durata iernii. Şi vorbim aici despre mai mult de 4.000 de locuinţe din Deva, şcoli, grădiniţe, Spitalul Judeţean, instituţii publice şi aproximativ 300 de agenţi economici. În total, peste 18.000 de deveni beneficiază de apa caldă şi agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia. Aceasta este prioritatea noastră numărul 1: căldură şi apă caldă pentru deveni. Am reafirmat intenţia ca Primăria Deva să preia Termocentrala Mintia, pentru că, deşi se află pe raza comunei Veţel, devenii sunt beneficiarii agentului termic furnizat. Concluziile discuţiei de astăzi vor fi prezentate Guvernului de către parlamentarii PNL ai judeţului Hunedoara, pentru a putea fi rezolvate, operativ, problemele pe termen scurt şi, mai ales, asigurarea funcţionării Termocentralei Mintia pe perioada iernii 2020-2021”, a declarat Florin Oancea, edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.