Record de testări COVID-19 la spitalul din municipiul Hunedoara

Adriana Năstase

Spitalul din municipiul Hunedoara este singurul unde pot fi efectuate teste pentru coronavirus la cerere. Tocmai de aceea, în perioada asta sunt multe solicitări în acest sens. Vineri, 17 iulie, aici s-a înregistrat un număr record de testări COVID-19 la cerere.
„Spitalul nostru este singurul spital acreditat din judeţ pentru testarea la cerere, rezultatele testelor fiind recunoscute de toate autorităţile europene şi nu numai, de unde şi afluxul de solicitări. Încă din luna martie, la iniţiativa primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, Consiliul Local a votat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs al spitalului hunedorean, care a solicitat un analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluţia completă, în vederea testării în timp real a persoanelor infectate cu noul coronavirus, aparat de ultimă generaţie ce a costat 450.000 de lei, bani asiguraţi din bugetul local. Acesta este vital în testarea pentru COVID-19 şi iată că îşi dovedeşte pe deplin utilitatea, dar şi eficienţa. Aparatul poate prelucra 96 de teste la trei ore, adică aproape 800 de teste în 24 de ore, rezultatul fiind obţinut în doar câteva ore.
De altfel, zi de zi, la spitalul nostru se doboară record după record la numărul de testări RT PCR efectuate la cerere, contra-cost, astăzi (n.r. – vineri), numărul celor ce au solicitat acest test ajungând la 100, mulţi dintre aceştia fiind din alte judeţe ale ţării pe fondul restricţiilor impuse de ţările frecventate de români pentru petrecerea concediilor de vară, unde românii nu pot intra fără aceste teste RT PCR. Costul unui test PCR SARS COV-2 la cerere este de 250 de lei, programarea se face telefonic la numărul 0742-061.793, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 17:00”, a precizat Radu Budae, managerul spitalului din municipiul Hunedoara.

One thought on “Record de testări COVID-19 la spitalul din municipiul Hunedoara

  • 20 iulie 2020 la 8:43
    Legătură permanentă

    De ce nu spuneti ,bai limbi calde,buze dulci,ca Sambata si Duminica nu se fac teste ,si amaratii care au alte boli trebuie dusi la Orastie sau Vulcan,ca sa astepte pana Luni sa binevoiasca Hunedoara sa faca analize…..Daca tot suntem intr-o periaoda de infectari,de ce nu se fac teste si Sambata si Duminica…..pentru ca niste idioti conduc,niste idioti lucreaza si niste idioti le fac propaganda…..puiemsd!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.