Sport

Sunt frumoase, sunt talentate, iar acum merg și la Olimpiadă

Sabrina Voinea (foto jos) şi Andrei Muntean au fost desemnaţi cei mai buni gimnaști ai anului 2023. Voinea a fost urmată în clasamentul celor mai bune gimnaste de Alexia Vânoagă, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă (foto sus), Lilia Cosman, Ariana Cotu (toate trei legitimate la LPS Cetate Deva) Andreea Preda, Anamaria Mihăescu, Miruna Botez şi Marcela Cercea.

După 12 ani de pauză
Sabrina Voinea este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Euro­pene şi ocupantă a locului 4 la Cam­pionatele Mondiale în aceeaşi probă. De asemenea, gimnasta a făcut parte din echipa României alături de Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Ella Oprea Creţu, echipă care a reuşit cali­fi­carea la Jocurile Olimpice de la Paris, după o pauză de 12 ani.
Cea mai bună gimnastă a anu­lui trecut, Sabrina Voinea, a de­clarat că îşi doreşte ca împreună cu celelalte componente ale echipei olimpice să aducă și în 2024 medalii României: „Mul­ţu­mesc mult pentru acest premiu şi pentru această gală minunată. Vă pro­mi­tem că vom trage tare de noi pentru a ne îndeplini visul şi a aduce medalii pentru România”, a menţionat ea.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura