Politica si administratie

Rămâne cum au stabilit! Vom avea alegeri comasate

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și s-ar fi ajuns la o înțelegere pe comasare și candidați co­muni la toate alegerile din anul 2024, arată cei de la stiripesurse.

Ca pe vremea USL
Conform surselor din PNL, Ciolacu și Ciucă au picat de acord să comaseze ale­gerile locale cu alegerile euro­par­lamentare. De asemenea, vor fi co­ma­sate alegerile prezidențiale cu cele par­la­mentare. Deci, se va întâmpla așa cum se anticipa. Întâlnirile celor din Coaliție, anulările, sunt doar un joc ca să priceapă unii ceea ce trebuie. Liderii coaliției nu s-au mai întâlnit, dar au fost șe­dințe separate la PSD și PNL, în spe­cial pentru a analiza aspectele tehnice ale comasării. Marea miză este însă cu totul alta: PSD și PNL negociază pentru candidați comuni la europarlamentare, dar pe masă sunt mai multe scenarii. Se discută inclusiv scenariul unui candidat unic la alegerile prezidențiale. Surse din PSD ne-au confirmat negocierile, dar au ținut să precizeze că în ședința de mâine se va tranșa totul. Atunci vor fi puse la punct toate detaliile, vor fi ne­gociate politic candidaturile și se vor regla aspectele tehnice.
Reamintim că o candidatură comună PSD-PNL la toate alegerile a mai existat pe vremea USL, dar atunci coa­liția s-a destrămat înainte de alegerile prezidențiale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura