„Sunt corupţi şi incompetenţi!“

Constantin Stoica (foto), preşedintele filialei locale PRM Orăştie, şi lider al Sindicatului „Speranţa” Orăştie, contestă decizia Tribunalului Hunedoara de a-i elibera pe suspecţii anchetaţi pentru răpirea fiului său, considerând nedrept ca aceştia să fie cercetaţi, în continuare, în stare de libertate. Într-o conferinţă de presă organizată ieri, la Deva, Stoica s-a declarat nemulţumit de tot ce înseamnă justiţie la noi în judeţ.
Începând de la modul în care oamenii legii şi-au făcut treaba în momentul în care a fost anunţată răpirea fiului său şi până la ancheta procurorilor şi deciziile instanţei, Constantin Stoica spune că totul s-a făcut injust, cu încălcări grave ale prevederilor legale. Acesta a ţinut să precizeze că „judecătorii sunt corupţi şi incompetenţi“ şi „că poliţiştii au ajutat la ascunderea celei mai importante probe din dosar“.
Precizăm că, la momentul respectiv, oamenii legii au desfăşurat forţe considerabile pentru găsirea tânărului răpit, principalii suspecţi au fost identificaţi şi reţinuţi, după care, la cererea procurorilor, au fost şi arestaţi. După aproximativ o lună de zile, însă, de la trimiterea acestora în spatele gratiilor, procurorii s-au adresat, din nou, instanţei, cerând prelungirea arestului preventiv, solicitare admisă, de altfel, de Judecătoria Orăştie. Totuşi, după ce au declarat recurs împotriva acestei hotărâri, Sergiu Dănciulescu şi Aurel Groza (n.r. principalii suspecţi) au reuşit să scape din spatele gratiilor. Tribunalul Hunedoara a admis recursul acestora în urmă cu două zile, înlocuind măsura arestului preventiv, cu măsura preventivă de interzicere a dreptului de a părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile.
„Nu înţeleg cum aceştia, după ce şi-au recunoscut fapta, nu prezintă un pericol social. În plus, ceea ce dovedeşte incompetenţa, corupţia şi mafia sunt următoarele lucruri: telefonul care a fost folosit pentru filmarea fiului meu bătut şi legat de copac a dispărut din sediul Poliţiei, deşi era cea mai importantă probă, iar maşinile pe care le-au folosit când l-au răpit nu sunt sechestrate de Poliţie, aşa cum spune legea“,  a precizat Constantin Stoica.
Amintim că la începutul lunii trecute, poliţiştii au fost alertaţi cu privire la răpirea lui Sergiu Stoica – fiul lui Constantin Stoica, în vârstă de 19 ani – dintr-un local din municipiul Orăştie. Stoica junior susţine că a fost scos cu forţa din bar şi dus la Grădiştea de Munte, unde a fost bătut, legat de un copac şi abandonat în pădure. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare