Filer, Uscatu şi Cupeţiu au fost arestaţi preventiv

Cristina Ghenea

Cei trei afacerişti din municipiul Hunedoara, reţinuţi luni pentru evaziune fiscală şi delapidare, au fost prezentaţi, ieri, Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis propunerea, astfel că Florin Uscatu (foto dreapta), Adrian Filer (foto stânga) şi Dorin Cupeţiu au fost trimişi în spatele gratiilor pentru o perioadă de 29 de zile. Hotărârea, însă, nu este definitivă, ci poate fi atacată prin recurs.
Florin Gheorghe Uscatu – acţionar majoritar al firmei ISON Grup SRL şi al altor firme profilate pe recuperarea fierului vechi, dar şi fost finanţator al echipei de fotbal Corvinul 2005, Adrian Filer – fost adjunct al şefului Poliţiei Hunedoara şi actual administrator al ISON Grup SRL, precum şi omul de afaceri Dorin Eugen Cupeţiu au fost ridicaţi, alături de alte opt persoane din municipiul Hunedoara, pentru a fi audiaţi de procurorii DIICOT. Aceştia sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi delapidare, după ce au derulat mai multe afaceri necurate cu produse laminate, cauzând un prejudiciu de 1,8 milioane de euro. Dintre cele 11 persoane audiate, Uscatu, Filer şi Cupeţiu au fost singurii reţinuţi de procurori, iar apoi arestaţi. Dacă recursul le va fi respins, aceştia îşi vor petrece cel puţin 29 de zile după gratii.
Reţeaua din care aceştia fac parte – una dintre cele mai importante din mafia fierului din municipiul Hunedoara – a fost destructurată, luni dimineaţă, în urma efectuării a 10 percheziţii, în cadrul unei ample acţiuni, desfăşurată de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba.

3 comentarii la „Filer, Uscatu şi Cupeţiu au fost arestaţi preventiv

 • 10 octombrie 2012 la 10:03
  Permalink

  Din mare comandant de politie a ajuns un mare infractor ,asa merita interlopii cu legitimatie de la stat ,mai trebuie sa le confiste averile ,pentru ca ,a furat din banii statului .

 • 10 octombrie 2012 la 11:23
  Permalink

  C a nu au platit TVA la stat treaca mearga dar sa ceara returnare ilegala de tva asta e furt calificat , le as da de la 10 ani in sus .

 • 19 octombrie 2012 la 0:02
  Permalink

  Va salut din Hunedoara , sunteti un om foarte generos fata de saraci ,trebuie sa-mi dati si mie un milion de euro ,sa pot construi mai multe case si apartamente sa le daruiesc celor saraci care dorm in strada,sa pot construi o cantina sociala sa le asigur o masa calda celor care mananca din gunoaie ,sa construiesc o scoala pentru elevi,sa construiesc un spital pentru bolnavi ,sa fac o investitie intr-o fabrica de paine si in agricultura sa munceasca pentru ei ,sa pot construi un strand unde sa faca o baie sa se relaxeze ,am nevoie si trebuie sa ma ajutati ,va multumesc ,cu prietenie ,Justitiarul de Hunedoara .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare