Suflete cernite, rezultat alb

Ciprian Marinuţ

Cu tristeţe în suflete din cauza morţii fostului lor coechipier, Vartolomei Eugen, într-un accident de maşină chiar în ziua jocului, Minerul Lupeni a reuşit un rezultat alb, în deplasare, cu FC Baia Mare, scor 1-1. Aproape de un rezultat pozitiv a fost şi Mureşul, însă devenii au pierdut meciul din deplasare cu FC Silvania, scor 1-2, din cauua unui arbitraj hoţesc ce a culminat cu acordarea unui penalty inventat.

Fără banderole negre, dar marcaţi moral

Ziua de ieri a început prost pentru fotbal. Portarul Vartolomei Eugen, care a jucat în turul campionatului la Minerul Lupeni, după ce a mai activat la Arieşul Turda şi Unirea Dej, şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident de maşină, la intrarea în Cluj, când se întorcea din Italia. Foştii colegi de la Minerul Lupeni au vrut să joace cu banderole negre la braţ în memoria sa, însă nu au avut de unde să le obţină, aşa că au intrat pe teren doar cu sufletele cernite.

Ca şi ziua, şi meciul a început negativ pentru Minerul. Adversarii i-au luat tare şi au deschis scorul prin Ernszt (min. 8), care a punctat cu o reluare din voleu, din şase metri, după centrarea lui Iaţu. Echipa din Lupeni a replicat destul de prompt. Itu (min. 19) a egalat cu un şut la colţul lung, de la aproximativ 14 metri lateral dreapta. Repriza secundă s-a jucat pe contre, cu câte o mare ocazie la fiecare din cele două porţi. M.Gheorghe (min. 60) putea da lovitura când a scăpat singur spre poartă, dar a şutat în braţele portarului Bota, iar Cornea (77) a fost aproape de a aduce victoria gazdelor cu un şut superb de la 30 de metri, însă portarul Hotoboc a respins în corner.

„Furaţi ca-n codru”

Mureşul a avut în mână meciul cu cea mai slabă echipă a returului, FC Silvania, însă a scăpat toate punctele printre degete, din cauza unui arbitraj criminal, care a culminat cu un penalty imaginar. După 0-0 la pauză, trupa lui Gică Barbu a deschis scorul prin Grigoruţă (min. 56), care a punctat cu o lovitură de cap şi se părea că devenii vor reuşi primele puncte externe din retur. Din păcate, FC Silvania e egalat prin Iuhaş (min. 72), care a speculat o eroare a defensivei şi a învins printr-un gol marcat de Dănilă (min. 90+5), dintr-un penalty contestat de deveni. „Ne-a fost furată munca şi victoria. Nu am mai văzut aşa japcă pe faţă la nivel de Liga a II-a. N-a fost în nici un caz penalty, întrucât la faza respectivă, ei erau aproape să ne omoare un jucător. Un şut puternic de la 30 de metri l-a lovit pe Pistol în cap, de şi-a înghiţit limba. Jucătorul a fost salvat de Târnoveanu, care e doctor, dar arbitrul a dat penalty. Eu nu mai rezist la aşa hoţii şi mă retrag”, a spus antrenorul Mureşului, Gică Barbu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare