Părinţi, nu vă vaccinaţi copiii!

Livia Botici

Cu toate că vaccinul Cantgrip, destinat imunizării împotriva gripei porcine, nu este autorizat pentru a fi folosit de copiii mai mici de 16 ani, în şcolile primare hunedorene este în plină desfăşurare o campanie de vaccinare contra virusului pandemic.

„Prospectul a fost schimbat”

În urma unei sesizări a părintelui unui elev din clasa a VI-a, de la Colegiu Naţional „Decebal”, din Deva, care ne-a adus la cunoştinţă faptul că fiul său a fost trimis acasă cu un formular, prin care părinţii trebuiau să-şi dea acceptul pentru ca micuţul să fie vaccinat împotriva gripei porcine, am reuşit să descoperim faptul că, în judeţul nostru, sănătatea copiilor este pusă pe ultimul plan. Asta, pentru că, potrivit prospectului vaccinului Cantgrip, acesta nu este recomandat copiilor sub 16 ani, şi totuşi, el este administrat micuţilor. „Ştiu doar că a fost primită o informare de la Ministerul Sănătăţii, prin care toate şcolile din ţară au fost anunţate să înceapă imunizarea copiilor, pentru că acum sunt vaccinuri pe piaţă. Noi avem deja trei accepturi de la părinţi. Nu ştiu nimic despre faptul că nu sunt recomandate copiilor sub 16 ani, despre asta, întrebaţi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara”, spune Maria Ştaier, asistentul medical al Colegiului Naţional „Decebal”. Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, directorul DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan, declară că prospectul nu mai este de actualitate, fiindcă au fost făcute teste pentru copii, iar acum vaccinul poate fi administrat şi celor mai mici de 16 ani. „Acum, Cantgrip-ul poate fi injectat şi persoanelor sub această vârstă (n.r. sub 16 ani), prospectul a fost schimbat, deci, nu mai este nici o problemă. Campania se desfăşoară la nivel naţional”, declară directorul DSP.

„Este o mare problemă”

Pentru a lămuri starea de incertitudine privind recomandarea, sau nu, a vaccinului pentru copiii sub 16 ani, am contactat reprezentanţii instituţiei, din subordinea Ministerului Sănătăţii, responsabilă cu avizarea produselor medicamentoase. „Nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Este total fals faptul că prospectul a fost schimbat! Copiilor sub 16 ani nu este recomandat să li se administreze acest vaccin contra gripei pandemice, deoarece nu au fost făcute încă toate testele, deci, nu este avizat. Dacă se desfăşoară o astfel de campanie, este foarte grav şi vom lua măsuri, pentru ca aşa ceva să nu se întâmple”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Anca Cuprariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM).

2 comentarii la „Părinţi, nu vă vaccinaţi copiii!

 • 22 aprilie 2010 la 3:42
  Permalink

  inca cat timp va mai bateti joc de noi…nu acceptam nici un vaccin.
  PUSCARIE CELOR CARE ISI BAT JOC DE NOI, ELEVII!

 • 25 aprilie 2010 la 22:46
  Permalink

  locuiesc in petrosani si la fel ,si fiul meu a adus un astfel de ”biletel,, sa il semnam noi parintii ca suntem de acord sa faca acest vaccin contra gripei,mentionez caci fiul meu are 14 ani ,si din cat am putut ,,aduna,,informatii de pe aici am decis sa nu fim de acord cu vaccinrea

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare