Succese ale atleţilor hunedoreni la campionatele naţionale şcolare şi universitare

26 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La Piteşti s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute întrecerile campionatelor naţionale şcolare şi cele universitare la atletism, ambele concursuri fiind organizate de către Federaţia Română de Atletism.

Remarcăm comportarea excelentă a sportivelor de la CSS Hunedoara, care au dominat întrecerile din concursul ştafetelor şcolare. Echipa alcătuită din Ioana Ţibici, Sarah Scurtu, Cezara Bucur şi Petrina Pivniceru a câştigat medalia de aur în proba de 4 x 100 m cu timpul de 50.06 secunde, iar în cea de-a doua zi a întrecerilor ele au câştigat medaliile de aur şi la ştafeta 4×400 m, cu timpul de 4:12.71.
În întrecerile campionatului naţional şcolar au mai urcat pe podiumul de premiere: Eva Alzner (legitimată la LPS Cetate Deva) în proba de săritura în înălţime, unde a ocupat locul I cu o săritură care a măsurat 1,54 m şi care i-a adus medalia de aur.
Nicolae Rareş Maier a câştigat medalia de aur la triplusalt cu 13,74 m, iar la săritura în lungime s-a clasat pe locul III cu 6,36, ce i-a adus medalia de bronz. Georgiana Timu s-a situat pe locul II la triplusalt cu o săritură care a măsurat 11.92 m şi pe locul III la lungime fete cu 5,48 m.
Deveanul Raul Dan şi-a trecut în palmares o altă medalie de argint în proba de 2.000 m obstacole.
În paralel, la întrecerile din Cupa României şi cele de tineret, seniori şi universitare, Florentina Marincu Iusco, de la Cetate Deva, a ocupat locul I la săritura în lungime cu 6.70 m, în timp ce Maria Claudia Florea (SCM Deva) s-a clasat pe locul II la 800 m şi pe locul IV la 1.500 m. Cele două sportive aşteaptă confirmarea de la FR Atletism pentru a fi prezente la întrecerile Campionatelor Mondiale Universitare, cu precizarea că Florentina Marincu este nominalizată în delegaţia pentru Jocurile Europene de la Minsk din luna iunie.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a III-a. Cetate Deva a retrogradat în Liga a patra

Aşteptatul derbi judeţean, care ar fi trebuit să fie un spectacol, s-a încheiat cu un rezultat care duce echipa deveană...

CONTRIBUŢII ALE BISERICII ROMÂNE UNITE CU ROMA GRECO-CATOLICĂ LA MAREA UNIRE

Istoriografia română a încercat să onoreze anul centenar 1918 prin iniţiative individuale şi instituţionale, prin publicarea de izvoare primare, prin...

Viorel Sălan: “Am finalizat proiectul de lege prin care transferăm cetăţile dacice la administraţia locală”

Problema  admnistrării Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei nu este nouă. De câţiva ani buni s-au căutat diferite soluţii, ţinând cont...

Închide