Fotbal, Liga a III-a. Cetate Deva a retrogradat în Liga a patra

26 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Aşteptatul derbi judeţean, care ar fi trebuit să fie un spectacol, s-a încheiat cu un rezultat care duce echipa deveană în liga inferioară. Foarte mulţi spectatori au fost prezenţi sâmbătă la această întâlnire, dar din nefericire, jocul devenilor a fost aşa cum l-am cunoscut de mai multe etape, fără efect pentru cauza lor de acum, cea de a scăpa de retrogradare.

Gazdele au început mai bine această întâlnire, dar prima fază periculoasă de poartă i-a aparţinut oaspeţilor: în min. 23 Vasinc, a şutat din colţul careului de 16 m, dar Raţ, atent, a respins. Hunedorenii au mai avut o ocazie bună în min. 32, când Tătulea putea înscrie la centrarea lui Iacob, însă a reluat peste poartă. În min. 35 Iacob, a fost faultat în careu de Radak şi Robert Cristian a transformat lovitura de la 11 metri corect acordată. Andile a mai căzut o dată în careul hunedorean, în min.39, la un duel cu Dani Creciunesc, fără să primească nici acum penalti. CS Hunedoara şi-a majorat diferenţa în min. 44, când Tecsi a înscris la colţul lung după centrarea de pe stânga a lui Marinca.
În repriza secundă LPS Deva a avut o evoluiţie mai bună, dar fără prea mult efect pe tabelă. Lupu a tras mult pe lângă poartă în min. 51, balonul trimis de Mirică a fost deviat de un apărător în braţele lui Apostol, un minut mai târziu şi tot Apostol a respins în corner la şutul lui Lupu din 16 metri. Hunedorenii nu au cedat şi au răspuns prin Cristi Creciunesc, cel care l-a încercat de la distanţă, pe portarul Raţ în min. 55, iar Tecsi a şutat din marginea careului mare şi Raţ a boxat (min. 61).
Tânărul Cocan, introdus inspirat în teren de antrenorul Ciprian Luca, a redus diferenţa de scor în min. 72, când a fructificat o pasă lungă venită de la Radak.
Acelaşi Cocan a avut egalarea în vârful bocancului în min. 75, dar a trimis pe lângă poartă balonul venit de la Dina. Trăşcan a şutat pe lângă poartă (min. 82), iar cel care a stabilit scorul final a fost Dani Creciunesc, care a reluat cu capul centrarea lui Herci din lovitură liberă în ultimul minut de joc.
LPS Cetate Deva pierde derbiul judeţean cu CS Hunedoara 1 – 3 (0 – 2) şi retrogradează spre supărarea suporterilor care au mai sperat că se va evita această situaţie.
Antrenorul devean Ciprian Luca a declarat la finalul partidei: „A fost un joc cu deznodământ nefast pentru noi. Azi a fost o presiune prea mare pentru o echipă cu jucători tineri şi foarte tineri, lipsiţi de experienţă. Nu e vina jucătorilor, copiii au vrut, şi-au dorit victoria, dar atât au putut astăzi. Fără jocurile de culise, Deva nu era pe locul acesta, toată lumea ştie. Fiecare punct pe care l-au luat aceşti copii l-au luat pe teren, pe munca lor. Sper să rămânem în Liga a treia, clubul a şi depus cererea de reprimire.”
Raul Spătaru, antrenorul principal de la CS Hunedoara, a spus: „Mă bucur că ne-am atins obiectivul, salvarea de la retrogradare. Cu şapte etape înainte de finalul campionatului toată lumea ne dădea şanse minime, aveam cel mai greu program dintre toate echipele implicate la retrogradare. Îi felicit pe băieţi, este în primul rând meritul lor. Însă cu un ochi plâng, cu unul râd. Nu mă pot bucura de retrogradarea Devei, am fost şi eu jucător, antrenor, sunt şi ei hunedoreni, există între noi doar o rivalitate sportivă. Le doresc să fie primiţi înapoi în Liga a treia.”
LPS Cetate (antrenor Ciprian Luca): Raţ – Kelemen, Radak, Dina, Roşie – Boldea, Mărmăneanu (65 Cocan) – Mirică (60 Bărâcă), Muscă, Lupu – Andile
CS Hunedoara (antrenor Raul Spătaru): Apostol – Cr. Creciunesc, Ciucurescu, D. Creciunesc, Tătulea (77 Kocsis) – Iacob (70 Lehel), Herci, R. Cristian, Marinca – Vasinc (73 Trăşcan), Tecsi (85 Cămărăşan)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CONTRIBUŢII ALE BISERICII ROMÂNE UNITE CU ROMA GRECO-CATOLICĂ LA MAREA UNIRE

Istoriografia română a încercat să onoreze anul centenar 1918 prin iniţiative individuale şi instituţionale, prin publicarea de izvoare primare, prin...

Viorel Sălan: “Am finalizat proiectul de lege prin care transferăm cetăţile dacice la administraţia locală”

Problema  admnistrării Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei nu este nouă. De câţiva ani buni s-au căutat diferite soluţii, ţinând cont...

Deşi a picat examenul anual, Cosmin Rădescu vrea să-şi recapete postul prin instanţă

Fostul manager al teatrului din Valea Jiului, Cosmin Rădescu (foto), nu se lasă şi a început procedurile împotriva conducerii Consiliului...

Închide