Studenţii n-au bani nici pentru proteste

13 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Dana Istudor

Măsurile de redresare a bugetului, în vederea diminuării efectelor crizei economice, i-au indignat şi pe studenţii din Petroşani. Aceştia au anunţat că sunt alături de colegii lor din ţară şi intenţionează să plece în Capitală, pentru a protesta. Aceasta, doar dacă vor face rost de banii şi autovehiculele necesare deplasării.

„Vrem să participăm la proteste, chiar la Bucureşti, unde intenţionăm să plecăm în zilele următoare, pentru a fi alături de colegii noştri din ţară. Vom pleca însă, numai dacă vom face rost de bani pentru deplasare“, a precizat Răzvan Sicomaş, purtătorul de cuvânt al Ligii Studenţilor din Universitatea Petroşani. Nemulţumiri a născut şi noua lege a învăţământului. Dacă legea va fi aprobată, studenţii susţin că aceasta ar însemna ca în cazul unei restanţe, punctul credit să depăşească suma de 100 de lei. În plus, regia de cămin ar urma să se dubleze, bursele să fie mai puţine, iar taxa de şcolarizare s-ar mări cu 40 la sută.

La fel ca studenţii, şi cadrele didactice sunt nemulţumite de noua lege a învăţământului, dar şi de preconizatele reduceri de salarii. Din aceste motive, liderii de sindicat au precizat că vor demara o nouă serie de proteste. Pentru început, vor fi organizate mitinguri, după care va urma o grevă generală. În plus, s-ar putea ajunge chiar şi la îngheţarea anului şcolar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Daria, lidera României la Balcaniadă

Şahista Daria Vişănescu (foto), de la Clubul de Şah Deva, a realizat cel mai bun punctaj din echipa de junioare...

Multă „vrăjeală”, un minut de realitate

Handbalistele de la Cetate au avut milă de Rapid, în partida de ieri, de pe teren propriu, până când s-a...

„Noapte Albă” la muzeele din Deva şi Orăştie

Secţia de Etnografie şi Artă Populară Orăştie din cadrul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva organizează, sâmbătă, 15 mai 2010,...

Închide