Studenţi medicinişti voluntari, repartizaţi la spitale din judeţ

26 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Politica si administratie

În baza unui Ordin al Comandantului Acţiunii, şef al Departamentului pentru Situa­ţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, 16 stu­denţi voluntari de la Facultatea de Medicină Generală din Arad au fost repartizati la patru spitale hunedorene care tratează pacienţi bolnavi „COVID-19”.
Studenţii voluntari îşi vor desfăşura activi­tatea pe perioada stării de alertă la nivel national, în contextul pandemiei generate de virusul SARS COV 2, în urma solicitărilor venite din partea unităţilor sanitare la nivel ju­deţean şi a analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei.
Repartizarea studenţilor voluntari s-a făcut către următoarele spitale Suport Covid: Spitalul de Pneumoftiziologie Brad, Spitalul Municipal Lupeni, Sanatoriul Geoagiu şi Spitalul C.F. Simeria.
În baza Contractului de voluntariat, stu­den­ţii vor beneficia de drepturile cuvenite
în ra­port cu prevederile O.U.G. 197/ 18.11.2020.
În acelaşi context, al evoluţiei situaţiei epide­miologice şi al evaluării riscului de s­ă­nă­tate publică, prefectul judeţului Hune­doara, Călin-Petru Marian, a avut astăzi o întâlnire cu doamna doctor Andreea Uliţă-Sînjoan preşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor – Hunedoara.
Au fost analizate şi discutate problemele ridicate de medicii de familie din judeţul Hunedoara, legate de relaţiile instituţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi cele referitoare la activitatea de zi cu zi a medicilor, în această perioadă a pandemiei, pentru a asigura pacienţilor cele mai bune servicii medicale.
Prefectul judeţului Hunedoara a transmis că Instituţia Prefectului se implică în con­tinuare pentru a asigura tot sprijinul necesar activităţii medicilor de familie. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A apărut aplicaţia First Contact, care te avertizează dacă ai intrat în contact cu cineva pozitiv la Covid

Adriana Năstasae Ieri, joi, a fost lansat First Contact, prima aplicaţie din România care te avertizează dacă ai intrat în...

Futsal. Convocări pentru stagiu de pregătire în Maroc

Naţionala de fotbal în sală a României va efectua un stagiu de pregătire în Maroc, în perioada 3-8 decembrie, urmând...

Incidentele de la Lotul Olimpic de Bob sancţionate de COSR

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a luat cunoştinţă de faptele petre­cute la Lotul Olimpic de Bob al României, în...

Închide