Eveniment

Streiul se umflă fără să avertizeze

Livia Botici

Doi tineri, din Deva, au fost foarte aproape de a fi luaţi de apele Râului Strei, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce barajul de la Subcetate a fost deschis. Din cauza debitului şi forţei extrem de puternice ale apei venite din amonte, un firicel de apă s-a transformat într-un adevărat pericol pentru cei veniţi la scăldat.

A chemat ajutoare
O zi frumoasă, cu mult soare şi voie bună, s-a dovedit a fi, până la urmă, una dintre cele mai negre pentru doi deveni, soţ şi soţie, care au mers vineri la Strei, cu gândul de a se relaxa. La un moment dat, atunci când se aflau la scăldat, aproape de mijlocul râului, dintr-o dată, un val imens de apă a năvălit peste ei. Din fericire, chiar şi şocaţi, Adrian şi Emanuela Tamaş au avut prezenţă de spirit şi au reuşit să se refugieze pe o insuliţă, aflată la aproximativ 10 metri de malul râului, dar maşina acestora, pe care tocmai o spălaseră şi care se afla la mal, a fost luată de ape. Singurul care mai era de faţă la incident a fost un copil de clasa a VII-a, care văzând ceea ce s-a petrecut, a dat fuga la un local din apropiere şi a cerut ajutor. Spre norocul celor doi, în bar se afla şi un bărbat, care este proprietarul unei autoutilitare, cu ajutorul căreia, maşina, luată de ape, a fost scoasă la mal. Pentru că numai cu o barcă se putea ajunge la cei doi tineri, oamenii au decis că au nevoie de ajutorul pompierilor. Ajunşi la faţa locului în scurt timp, angajaţii ISU au reuşit, cu o barcă pneumatică, să-i readucă pe pământ pe Adrian şi Emanuela Tamaş, care spun că au trăit un adevărat coşmar, într-o jumătate de oră.

Hunedoreni, fiţi atenţi!
Deocamdată, nu există nici o metodă de avertizare a populaţiei, atunci când vanele barajului de la Subcetate se deschid, iar apa care vine dintr-o dată cu viteză şi cu un debit foarte mare, îi poate lua prin surprindere pe cei care se află în râu. Hunedorenii care stau la plajă pe malul Streiului trebuie să fie mereu cu ochii în patru şi să fie pregătiţi în orice moment să se retragă din faţa apei, ce poate să crească în înălţime foarte repede.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura