Eveniment

Tâlhar, la atac de minori

Livia Botici

Pentru a-i putea fura bunurile cele mai de preţ, pe care le avea la el, un tânăr, din Hunedoara, nu a stat mult pe gânduri şi a scos un cuţit, cu care şi-a ameninţat victima. Pentru tupeul de care a dat dovadă, cuţitarul se află astăzi în arest preventiv.

Victima a încercat să se apere
Comparativ cu ultimele tâlhării, care s-au petrecut pe străzile judeţului Hunedoara, de obicei în plină zi, de această dată, poliţiştii s-au confruntat cu un infractor nocturn. Vineri noaptea, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, Claudiu Ivan, un hunedorean de 20 de ani, se plimba pe străzile din localitate, cu gândul de a face bani, fără a munci. Atunci când a văzut, apropiindu-se de el, un adolescent, de 17 ani, îmbrăcat bine, care avea la gât un lănţişor din aur, iar la mână o brăţară din argint, tâlharul s-a hotărât că acesta este victima perfectă. A aşteptat până ce tânărul s-a apropiat suficient şi a încercat să-l atace. Prima dată, i-a smuls lănţişorul, însă victima a ripostat, încercând să se apere. Văzând că operaţiunea de câştig facil nu s-a dovedit „floare la ureche”, cum credea iniţial, Claudiu Ivan a scos din buzunar un cuţit, cu care l-a ameninţat pe băiat. Speriat, acesta nu a mai opus rezistenţă, tâlharul reuşind astfel să-i sustragă şi brăţara, dar şi portofelul din buzunar.

I-a reţinut trăsăturile
Cum şi-a atins scopul, Claudiu Ivan a luat-o la fugă, reuşind să se ascundă foarte repede. După ce şi-a revenit din şoc, victima a sunat la poliţie, iar atunci când oamenii legii au ajuns la faţa locului, aceasta le-a povestit ceea ce s-a întâmplat. Pentru că a reţinut trăsăturile tâlharului, minorul le-a fost de mare ajutor anchetatorilor, care, în scurt timp, aproximativ o oră, au reuşit să-l descopere pe cuţitar, într-un bar din apropierea locului în care îl atacase pe băiat. Asupra acestuia au fost găsite şi bunurile furate de la victimă, care au fost înapoiate proprietarului, dar şi cuţitul de care s-a folosit în timpul tâlhăriei. Claudiu Ivan a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Hunedoara, care au dispus arestarea preventivă, a acestuia, pentru 29 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura