Actualitate

Straja, sub ocupaţia oamenilor de zãpadã

Carmen Cosman

Zeci de oameni de zăpadă au „ocupat” sâmbătă, Staţiunea Straja, acolo unde s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Oamenilor de Zăpadă. Aşa că turiştii veniţi la munte au pus schiurile şi săniile deoparte şi s-au apucat de ridicat oameni de zăpadă.

Corabia Piraţilor, câştigătoare

Turiştii care au urcat sâmbătă în Straja au demonstrat că nu se pricep doar la schi, ci au şi multă imaginaţie, după ce au construit, din zăpadă, piraţi, ursuleţi, momârlani fericiţi şi alte figuri menite să le aducă premiul cel mare al Festivalului Oamenilor de Zăpadă. Dar, pe lângă competiţia propriu-zisă, a fost şi foarte multă distracţie.

Până la urmă, atracţia concursului a constituit-o o figurină ce simboliza corabia piraţilor, construită, bineînţeles, din zăpadă, de un grup de tineri din Simeria, care a şi câştigat ediţia din acest an. Organizatorii spun că decizia a fost extrem de greu de luat, pentru că toţi competitorii au dovedit multă imaginaţie. Şi, până la urmă, nimeni nu a plecat cu mâna goală. „La fel ca la ediţiile precedente, toţi concurenţii au fost foarte buni. Ne-am pregatit şi i-am premiat pe absolut toţi cu diplome, cupe, medalii şi mici cadouri, dat fiind faptul că majoritatea participanţilor au fost copii“, spune Emil Părău, organizatorul festivalului. Şi, ca să se dezmorţească, fiecare turist a primit vin fiert sau ceai fierbinte, servite gratuit pe pârtii de organizatorii evenimentului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura