ActualitateFlash

Părinţii se grăbesc să-şi înscrie copiii în clasa I

Andreea Lazăr

Deşi mai este aproximativ o lună până la începerea oficială a înscrierilor în clasa întâi, multe şcoli din municipiul Deva abia dacă mai au locuri libere. Fie că recunosc că au făcut deja înscrieri, fie că doar au luat în evidenţe copiii, cele mai multe unităţi au deja ocupate locurile în proporţie de 80 la sută.
 

Şcoala „Andrei Şaguna”, suprasolicitată
Una dintre cele mai căutate şcoli din Deva este „Andrei Şaguna”. În fiecare an, locurile din clasele întâi sunt ocupate încă dinaintea începerii perioadei de înscrieri. Potrivit conducerii unităţii, popularizarea performanţelor şcolare ale elevilor din această şcoală a început încă din toamnă. „Suntem singura şcoală europeană din Deva. Avem cadre didactice valoroase şi, în fiecare an, am avut performanţe remarcabile la olimpiadele şcolare. Cred că acestea sunt motivele pentru care părinţii doresc să-şi înscrie copiii la noi”, spune directorul adjunct al şcolii, Adina Popa. Şcoala Europeană „Andrei Şaguna” a solicitat Inspectoratului Şcolar aprobarea a cinci clase întâi, dintre care una în sistemul step by step.

Aglomeraţie şi la şcolile din cartierul Dacia
O situaţie similară este şi la şcoala „Andrei Mureşanu” şi Colegiul Tehnic „Transilvania”, unde locurile în clasa întâi au fost deja rezervate aproape în totalitate. Potrivit reprezentanţilor Şcolii Generale „Andrei Mureşanu”, nu s-au făcut înscrieri încă, dar există o evidenţă a copiilor care doresc să înceapă şcoala aici. „De mai mulţi ani noi, desfăşurăm anumite programe comune între copiii de la grădiniţă şi cei din ciclul primar, tocmai pentru a-i motiva pe prichindei să urmeze şi şcoala generală aici. Am întocmit nişte evidenţe cu doritorii, dar mai avem încă locuri libere. La noi, prioritate au copiii care au urmat şi grădiniţa în această unitate”, a declarat directorul Şcolii Generale „Andrei Mureşanu”, Iuliu Deldegan.
Ceva mai rezervaţi în declaraţii au fost reprezentaţii Colegiului Tehnic „Transilvania” din Deva. Aceştia spun că nu vor face înscrieri înainte de data oficială, dar că au deja în evidenţă peste 40 de copii. Directorul şcolii, Mihaela Teodor, spune că, în înscrierea elevilor în clasa întâi, se va ţine cont de legea distribuţiei, primii fiind cei din cartier.
Înscrierile în clasa întâi vor începe, oficial, în 3 martie, termenul limită fiind sfârşitul lunii mai.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura