Stiri

Ştiri

Rata şomajului a crescut cu patru procente
Rata şomajului înregistrată în judeţul Hunedoara la sfârşitul lunii iunie este cu aproape patru procente mai mare decât cea înregistrată în perioada similară din 2008. Luna trecută, rata şomajului a atins valoarea de 9,04 la sută, în creştere cu jumătate de procent faţă de luna mai. În cursul lunii iunie, în evidenţele AJOFM Hunedoara au mai fost înregistraţi peste 3.500 de şomeri, numărul total al persoanelor din judeţ aflate în căutarea unui loc de muncă fiind acum de 18.933. De menţionat că aproape 50 la sută din totalul şomerilor sunt femei. (N. Ebner)

Trei noi cazuri de gripă porcină
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate în România. Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 27 ani, care a venit din Mexic, o tânără de 22 de ani din Galaţi şi un bărbat de 25 de ani din Braşov, sosiţi din Marea Britanie. Medicii declară că, pentru prima oară de la apariţia îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în România, se confruntă cu un caz mai complicat, pacienta din Galaţi suferind şi de pneumonie. Din acest motiv, aceasta a fost transferată la Institutul „Matei Balş“, din Bucureşti, unde primeşte tratament adecvat. Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 din România se ridica până ieri la 41. (AGERPRES)

Cea mai mare zonă de jocuri din Europa
Proiectul Leisure Dome Bucharest, care va fi lansat astăzi, va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 400.000 metri pătraţi. Investiţia este estimată la 500 milioane de euro. Complexul va găzdui, pe tot timpul anului, activităţi precum ski, snowboarding, patinaj pe gheaţă, sporturi nautice subtropicale, incluzând surfing şi diving, unice în Europa Centrală şi de Est. Un teren de golf indoor, unic în lume va completa lumea Leisure Dome Bucharest. La acesta se adaugă cea mai mare zonă de jocuri din Europa.
(AGERPRES)

Datorie către Bechtel
Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va achita, în această lună, companiei americane Bechtel o datorie de 48 de milioane de euro, care reprezintă cheltuieli curente neonorate pentru lucrările la Autostrada Transilvania. „Sunt cheltuieli curente care practic trebuie aduse la zi şi pe care în iulie le aducem în grafic. Este o datorie de 48 de milioane de euro“, a afirmat Boc. Premierul i-a spus, ieri, directorului Michael Mix, de la compania Bechtel, care lucrează la Autostrada Transilvania, că nu trebuie să îşi facă griji în ceea ce priveşte achitarea acestei datorii. (A. Năstase)

Salarii şi bani de concediu pentru profesori
În urma discuţiilor purtate între conducerile IŞJ Hunedoara, Direcţia de Finanţe, Consiliul Judeţean şi sindicat, s-a decis ca până în 10 iulie să se facă plata salariilor dascălilor pentru luna iunie şi alocarea sumelor aferente concediului pentru luna iulie. Potrivit conducerii IŞJ Hunedoara, în 10 august, profesorii urmează să primească banii de concediu pentru luna august, urmând ca în jurul datei de 5-6 octombrie să se aloce banii aferenţi lunii septembrie, iar cu ocazia Zilei „Educatorului”, dascălii hunedoreni vor primi şi prima de vacanţă. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura