Stiri

Stiri

Lovit de maşină, după ce a tâlhărit o bătrână
Un devean a ajuns în stare gravă la spital după ce a tâlhărit o bătrână, în zona Bisericii Franciscane din municipiu. Bărbatul a lovit-o pe femeie, i-a smuls poşeta în care aceasta avea acte şi 50 de lei şi a luat-o la fugă. În timp ce încerca să fugă de la faţa locului, bărbatul a fost accidentat de un autoturism, pe DN 7. Autorul este internat la Spitalul Judeţean din Deva. (A. Năstase)

Beată, a reclamat că a fost violată
Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată prin Centrul Operaţional şi Apeluri de Urgenţă 112 că, la Spitalul de Urgenţă din localitate a fost transportată o persoană de sex feminin, care se află în stare de ebrietate şi reclamă că a fost victima infracţiunii de viol. S-a constituit echipă operativă, care a stabilit că femeia, Camelia A., de 33 ani, din municipiul Petroşani, aflându-se pe Str. Saturn, din Cartierul Aeroport, s-a întâlnit cu Gyulo S., de 39 ani şi s-au deplasat la domiciliul acestuia unde au consumat băuturi alcoolice, după care – potrivit celor spuse de femeie – a fost violată de acesta şi de un prieten al său. Din primele verificări s-a stabilit că femeia a întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu Gyulo S. şi cu prietenul său. Poliţiştii susţin că reclamanta era prea beată ca să poată face declaraţii corecte. (A. Năstase)

Au încercat noul armament
Mai mulţi poliţişti ai Detaşamentului de Intervenţie Rapidă (DPIR) din vestul ţării au fost prezenţi, ieri, la Deva, pentru a testa armele şi noul echipament din dotare. Noile arme au fost probate la poligonul din apropierea Devei. „Poliţiştii care fac parte din trupele speciale trebuie să beneficieze de cele mai bune echipamente pentru că şi intervenţia lor este una de excepţie. Prezentarea a reprezentat un pas înainte în acest sens”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara. (A. Năstase)

Reabilitări cu scandal
Şase firme din Petroşani şi Vulcan au câştigat licitaţiile pentru reabilitarea termică a imobilelor din Petrila, care, în prima etapă sunt în număr de 11, iar pentru ele se vor cheltui peste 50 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat şi din bugetul localităţii. Numai că nici bine nu s-a stabilit suma totală alocată reabilitărilor şi deja locatarii blocurilor care vor intra în reabilitare sunt nemulţumiţi. „Conform legii se impune repararea acoperişului. Cetăţenii din blocurile respective cer înlocuirea acoperişului şi am spus că ne punem de acord cu constructorii să găsim o soluţie pentru a fi bine. Dacă doresc înlocuirea acoperişului se vor mări sumele şi pentru cetăţeni şi pentru Primărie”, a declarat Ilie Păducel, primarul localităţii Petrila. (D. Istudor)
Circulaţie restricţionată pe Defileul Jiului
Circulaţia a fost restricţionată pe DN 66 pentru camioanele mai grele de 20 de tone din cauza erodării malului Jiului. Erodarea este semnalată în zona graniţei dintre judeţele Gorj şi Hunedoara, restricţiile impuse ieri fiind valabile până la sfârşitul anului şi, în funcţie de alocarea fondurilor pentru reabilitarea şoselei, acestea vor fi prelungite şi în 2010. Traficul rutier a fost restricţionat prin Defileul Jiului, începând de ieri, pentru camioanele mai grele de 20 de tone, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a comunicat, ieri, că panouri de mari dimensiuni au fost amplasate la intrările în Defileul Jiului, la Petroşani, Târgu-Jiu, Filiaşi, Râmnicu-Vâlcea şi Drobeta Turnu Severin, şoferilor fiindu-le recomandate, totodată, şi rute ocolitoare prin oraşele respective. (A. Năstase)

Jiul şi-a tras „satelit”
Clubul Jiul Petroşani şi echipa de liga a patra Retezatul Haţeg au pus la punct un parteneriat care să le avantajeze pe ambele formaţii. Astfel, trupa din Haţeg va fi o a doua echipă a Jiului. „Jiul va da la Haţeg jucătorii care nu vor prinde lotul la Jiul pentru a avea meciuri în picioare, dar şi pentru a ajuta echipa din Haţeg să tragă din nou la promovarea în liga a treia”, au spus oficialii petroşăneni. Este foarte posibil ca Burcă, Maier, Tonca, Androne să fie printre jucătorii de la Jiul care din sezonul viitor vor evolua la Haţeg.

Visul suporterilor
Suporterii echipei Jiul au declarat că şi-au propus să-l convingă pe patronul Alin Simota să organizeze un meci festiv între Jiul şi U Cluj cu prilejul sărbătoririi a 90 de ani de existenţă a echipei din Vale. „Insistăm mult ca acest meci să se joace. Şi Jiul şi U Cluj fac acelaşi număr de ani, au aceleaşi culori (alb-negru) şi tradiţii asemănătoare. Noi, suporterii, am vorbit cu cei de la Cluj şi aceştia au spus că în principiu ar fi de acord dar cu condiţia ca partida să se joace la Cluj”, au afirmat suporterii. Fanii din Vale spun că au avut deja o şedinţă  în care au vorbit despre coregrafii şi alte detalii ce ţin de  aniversarea echipei.

CS Vulcan are datorii la FRF
Cum un necaz nu vine niciodată singur, clubul CS Vulcan care a retrogradat din eşalonul trei are şi peste 20.000 de lei datorii la FRF. „Datoria este veche şi a fost provocată de managementul defectuos al unora dintre foştii conducători ai clubului. În acest moment CS Vulcan are doar patru jucători legitimaţi, întrucât la ceilalţi le-au expirat contractele de joc”, a declarat un fost oficial de al Vulcan căruia clubul îi datorează bani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.