Sindicalişti de la Bârcea, la miting la Bucureşti

15 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Sorina Popa

Mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului Bârcea Mare vor lua parte, astăzi, la mitingul de protest organizat în Bucureşti de sindicatele lucrătorilor din sistemul penitenciarelor, nemulţumiţi de condiţiile de lucru, bugetul alocat pe acest an şi relaţia cu actuala conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Doar cei care sunt în concediu
„La protestul programat în faţa Ministerului Justiţiei vor lua parte acei colegi care sunt în ziua liberă sau în concediu de odihnă, pentru că nu dorim să afectăm desfăşurarea activităţilor din penitenciare. De la Penitenciarul Bârcea Mare vor fi prezenţi la miting 14 angajaţi“, a declarat preşedintele Sindicatului Independent Vulturul, Nicolae Grosu.

Nu le convin condiţiile de lucru
Potrivit sindicaliştilor, sistemul penitenciarelor este subfinanţat, în cazul Penitenciarului Bârcea Mare acumulându-se datorii la utilităţi în valoare de 475.000 de lei, ceea ce reprezintă 40 la sută din bugetul pe acest an. De asemenea, blocarea angajărilor din penitenciare a făcut ca instituţia de detenţie de lângă Deva să aibă un deficit de personal estimat la 31 la sută faţă de prevederile din organigramă. Sindicaliştii mai acuză condiţiile de lucru, pe care le apreciază că ar fi rămas la stadiul celor din anii, 60, în lipsa unor investiţii în infrastructură, logistică şi dotări. Conform liderului Sindicatului Independent Vulturul de la Penitenciarul Bârcea Mare, la mitingul din Bucureşti sunt aşteptaţi să participe aproximativ 1.000 de sindicalişti care lucrează în instituţiile de detenţie din ţară.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Monica pleacã acasã

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi (foto), a anunţat, ieri, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de...

Cupa Primãriilor „dribleazã” criza

Ciprian Marinuţ Anulată în 2008, când criza financiară nu muşcase încă România, competiţia echipelor din mediul rural renaşte în 2009,...

Ştiu cu mingea la fileu

Echipa feminină de senioare a CS Comexim Lupeni a cucerit Cupa României la fotbal tenis, iar formaţia de juniori a...

Închide