Sport

Ştiri – 10.06.2009

Haring, ofertat de Mureşul
Portarul echipei Retezatul Haţeg, campioana Ligii a IV-a Hunedoara, Marius Haring , a declarat că a fost ofertat de echipa din liga a doua, Mureşul Deva. „Mi-au propus un transfer, dar nu am dat nici un răspuns, pentru că aştept să treacă meciul de baraj cu Voinţa Sibiu”, a spus Haring. Fost component al echipei Inter Petrila „portarul descoperit de Stelian Homan la Jiul este poreclit “Schmeichel de Valea Jiului”, datorită asemănării sale din punct de vedere fizic cu celebrul portar danez Peter Schmeichel.

Marincău, pe lista neagră
Sezonul îngrozitor al echipei U. Cluj, care riscă să se finalizeze cu o retrogradare în eşalonul trei, după una din prima ligă, îl va afecta şi pe fotbalistul devean Raul Marincău. Acesta este pe lista jucătorilor cu salarii mari şi trecuţi de prima tinereţe, alături de Bundea, Budean, şi va fi între primii vizaţi pentru a i se rezilia contractul. Jucătorilor tineri din lotul şepcilor roşii li se va propune o diminuare a salariilor sau vor fi puşi pe lista de transferuri, întrucât plafonul salarial la „U“ se va diminua la 1.000 de euro pe lună.

La un pas de podium
Rugbystul Radu Ilie şi antrenorul Alexandru Lupu, ambii legitimaţi la Ştiinţa Petroşani,  s-au clasat pe locul patru cu echipa naţională la turneul de rugby în şapte din Ucraina, care a  contat pentru calificarea la Campionatul European. După ce a pierdut cu Georgia în prima fază, 0-22, şi a câştigat celelalte meciuri, România a încheiat grupa pe locul doi şi a jucat semifinala cu Moldova. Din păcate, tricolorii mici au pierdut cu moldovenii, 12-20, ceea ce ne-a trimis în finala pentru locurile 3-4 . România a jucat din nou cu Georgia şi a pierdut iarăşi la scor: 0-24. Tricolorii s-au clasat astfel pe locul patru, în urma Georgiei, Moldovei şi Rusiei.

Composesoratele, în alertă
Diminică, 14 iunie, la Primăria Deva va avea loc o întâlnire a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de composesorate din judeţul Hunedoara. Tema discuţiilor vizează proprietatea composesoratelor comunelor politice, urbariale şi grănicereşti, precum şi dezbateri privind licitaţia de masă lemnoasă anunţată de Direcţia Silvică Hunedoara (16 iunie 2009). Conducerea Asociaţiei de Proprietari de păduri, păşuni şi terenuri agricole din România – organizatorul acestui eveniment – critică acţiunile Direcţiei Silvice care intenţionează să scoată la licitaţie masă lemnoasă din proprietăţile ce aparţin composesoratelor. Întâlnirea va avea loc începând cu ora 11.00. (N. Ebner)
 
Trofeul „micului cititor“
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu“, Secţia de Copii organizează astăzi, la Galeriile de Artă FORMA din Deva, a XXIX-a ediţie a manifestării culturale „Trofeul micului cititor“. Acest trofeu se va acorda Editurii Crişan, din Deva şi scriitorului Sorin Stoica, din Galaţi. Cu acest prilej, Secţia de Copii a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu“ îşi premiază cei mai fideli cititori, precum şi învăţătoarel cu care s-a colaborat cel mai bine în ultimul an. (A. Năstase)

Trei hoţi arestaţi
Trei tineri din Vulcan au fost arestaţi, fiind acuzaţi de furt calificat. Poliţiştii susţin că tinerii, aflaţi în abandon şcolar, au pătruns într-un magazin din localitate şi au furat mai multe bunuri. Se pare că aceşti hoţi au la activ zeci de furturi comise în Valea Jiului, dar şi în judeţele Vâlcea şi Gorj. (A. Năstase)

I-a tâlhărit de telefoanele mobile
În urmă cu câteva zile, o femeie a reclamat la Poliţia din Vulcan că, fiul său, în vârstă de 13 ani, în timp ce se afla în zona de agrement „Căprişoara”, împreună cu prietenul său de 12 ani, au fost acostaţi de o persoană necunoscută, care, prin ameninţare cu acte de violenţă, i-a deposedat de telefoanele mobile aflate asupra lor. În scurt timp, oamenii legii l-au descoperit pe tâlhar, recuperând obiectele furate de la copii. Acesta este Marius T., de 21 de ani, din localitate, cunoscut cu antecedente penale.
 (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura