Sport

CSS Deva, în top la lupte

lupte-6428

Ciprian Marinuţ

Şcoala de lupte de la CSS Deva şi-a demonstrat valoarea şi la Campionatele Naţionale Şcolare. Opt dintre cei 12 sportivi deveni au fost medaliaţi, iar trei au ocupat locul cinci.

Doi campioni
Liderii clubului devean la turneul desfăşurat la Oneşti, la finalul săptămânii trecute, au fost Raul Donu (ctg. 54 kg) şi Andreea Peliancă (ctg. 52 kg), care au devenit campioni naţionali. Raul Donu a făcut o adevărată demonstraţie de talent şi virtuozitate, câştigând în mod categoric şi spectaculos toate meciurile disputate. „Raul a câştigat toate partidele prin tuş şi şi-a permis să aplice procedeele cele mai complicate şi spectaculoase. După două tururi preliminare câştigate fără probleme, Donu s-a impus în semifinală prin inferioritatea adversarului, iar finala a câştigat-o în primele 10-15 secunde. A fost selecţionat la lotul naţional şi are mari şanse să fie în echipa de cadeţi a României, care va participa la Campionatele Europene”, a spus Doru Ailincăi, antrenorul lui Donu. Şi Andreea Peliancă a avut un parcurs perfect până în finală, întrucât a câştigat prin tuş în faţa unor sportive de la Dinamo Braşov şi CSS Oneşti. „În ultimul act, Peliancă s-a impus cu 6-1, după un meci greu în faţa unei sportive de la CSS Hunedoara”, a precizat antrenorul Cosmin Văcăraşu.

Alte şase medalii
Palmaresul CSS Deva a fost completat cu alte patru medalii de argint şi două de bronz. Una dintre medaliile de argint a fost obţinută de Liviu Prejban (ctg. 63 kg), sportivul antrenat de Cosmin Văcăraşu fiind învins în finală de un luptător de la CSS Hunedoara. Celelalte cinci medalii, trei de argint şi două de bronz, au fost cucerite de sportivi antrenaţi de Suraj Moravan. Alexandru Lupşa (ctg. 100 kg), Ana Răduţ (ctg. 43) şi Florin Precupeanu (ctg. 76 kg) au fost învinşi în finale şi au devenit vicecampioni, iar Diana Popovici (ctg. 40 kg) şi Raluca Stoian (ctg. 46 kg) au obţinut medalii de bronz.  „Raluca Stoian este la prima medalie la naţionale din viaţa ei, iar Alexandru Lupşa şi Florin Precupean au urcat la argint, după locurile cinci ocupate la precedentele competiţii”, a precizat antrenorul Suraj Moravan. În plus, Maria Culda (ctg. 46 kg), Dragoş Irimie (ctg. 58 kg), ambii antrenaţi de Cosmin Văcăraşu, şi Robert Iacob (ctg. 46 kg), antrenor Suraj Moravan, au ratat de puţin podiumul, clasându-se pe locul cinci. „Este un bilanţ valoros, care demonstrează că la CSS Deva se munceşte cu pasiune şi seriozitate şi că avem condiţii bune de pregătire”, a precizat Partenie Matei, directorul CSS Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura