Popicari de argint

10 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11-x-2

Ciprian Marinuţ

Inter Petrila a pierdut la mare luptă titlul de campioană naţională în faţa celor de la CFR Olimpia Iaşi şi va reprezenta România la Cupa Europei de la Skopje (FYR Macedonia).

De la bronz, la argint
Arena de la Hunedoara care a găzduit ediţia 2009 a Campionatului Naţional de popice i-a ajutat pe popicarii de la Inter Petrila să ajungă în finală, însă în ultimul act petrilenii au fost obligaţi să se recunoască învinşi. Veniţi la Hunedoara de pe locul trei în clasamentul campionatului naţional, popicarii antrenaţi de Marcel Dobrică au făcut un pas înainte la turneul final la care au participat primele patru clasate. Inter s-a calificat în finala pentru titlul naţional şi a fost foarte aproape de medaliile de aur. Din păcate, petrilenii au fost învinşi, la mare luptă, scor 3-5, de CFR Olimpia Iaşi, în ultimul act, al competiţiei. După 0-2 în primele runde, Inter a egalat, 2-2, însă pe final a cedat şi a pierdut cu scorul de 3419 – 3534 (3-5 la victorii directe). Popicarii de la Inter Petrila au obţinut următoarele punctaje: Manea 598-0, Popp 538-0, Bălan 571-1, Codarcea 598-1, Gheţea 562-1, Dorin 552-0. În finala mică, CFR Cluj a cucerit medaliile de bronz printr-o victorie cu 3454 p.d. la 3375 p.d. (7-1 la victorii directe) în faţa Forestei Tălmaciu.

Performanţă în condiţii vitrege
Titlul de vicecampioni naţionali cucerit de sportivii de la Inter Petrila este cu atât mai valoros, cu cât a fost obţinut în condiţii vitrege. Neplătiţi, uneori cu lunile, sportivii lui Marcel Dobrică au strâns din dinţi şi au muncit fără să se plângă de neajunsuri. Cei opt componenţi ai lotului se antrenează după orele de serviciu. Antrenorul Marcel Dobrică  spune că este mulţumit de rezultatele echipei. „Am muncit mult, iar rezultatele sunt valoroase”, a declarat tehnicianul.
Toate echipele calificate la turneul final de la Hunedoara vor reprezenta România în cupele europene. Astfel, campioana CFR Olimpia Iaşi va participa la Cupa Mondială de la Budapesta (Ungaria), iar Inter Petrila are drept de joc la Cupa Europei de la Skopje (FYR Macedonia). Echipele clasate pe locurile trei şi patru, CFR Cluj şi Foresta Tălmaciu, vor participa la Cupa NBC de la Apatin (Serbia). Întrecerile din cupele europene menţionate sunt programate în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2009.

Cine sunt vicecampionii?
Lotul echipei Inter Petrila a fost format din: Mănel Manea , 43 de ani; Marian Bălan, 23 de ani, Marius Codarcea, 27 de ani; Marius Gheţea, 41 de ani; Dorin Virgil, 38 de ani, Ioan Popp şi Florin Temneanu, 22 de ani (rezervă).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CSS Deva, în top la lupte

Şcoala de lupte de la CSS Deva şi-a demonstrat valoarea şi la Campionatele Naţionale Şcolare. Opt dintre cei 12 sportivi...

Ştiri – 10.06.2009

Haring, ofertat de Mureşul Portarul echipei Retezatul Haţeg, campioana Ligii a IV-a Hunedoara, Marius Haring , a declarat că a...

Tăriceanu rupe tăcerea. Şi o zice bine!

După o perioadă destul de lungă, în care s-a cantonat într-o tăcere aproape absolută, fără nici o ieşire publică, iată...

Închide