Stiri

Ştiri

Daria, la trei Europene şi un Mondial
Cea mai talentată şahistă din judeţul Hunedoara, Daria Vişănescu, va participa, în această vară, la trei Campionate Europene, la Campionatul Balcanic, iar în iarnă va juca la Campionatul Mondial. Prima competiţie majoră a anului este Campionatul European de şah rapid, blitz şi dezlegări programat în Serbia în perioada 10-15 iulie la care Daria va juca, în premieră, la categoria 14 ani. Urmează la finalul lunii Campionatul Balcanic la Iaşi, iar în perioada 4-13 august „Micuţa Kasparova” va juca la Campionatul Uniunii Europene, în Austria. Obiectivele majore ale Dariei vizează clasări cât mai bune sau chiar medalii la Campionatul European de şah clasic (Italia 30 august – 10 septembrie) şi la Campionatul Mondial (Turcia 11-23 noiembrie).

Chiţu se pregăteşte singur
Fostul căpitan al Minerului Lupeni, Alexandru Chiţu, care a fost desemnat şi cel mai bun jucător din seria vest a ligii a doua, se pregăteşte singur, la Bucureşti, întrucât a refuzat să-şi prelungească contractul cu echipa din Valea Jiului. Talentatul jucător, curtat de mai multe echipe din liga a doua şi chiar din prima ligă (Internaţional Piteşti), spune că „aventura Minerul” s-a încheiat. „Colaborarea cu Minerul nu mai intră în discuţie. Acum sunt acasă, la Bucureşti, şi mă pregătesc singur, până voi decide la ce echipă voi juca în noul campionat”, a spus fostul căpitan al lupenenilor. Oficialii clubului din Lupeni au afirmat că şi-ar fi dorit să-l convingă pe jucător să rămână la Minerul.

Proiect pentru Ţara Haţegului, lansat
La sediul Academiei Române din Bucureşti a fost lansat proiectul “Conservarea bio şi geodiversităţii ca suport al dezvoltării durabile şi al creşterii economice şi sociale a zonei Ţara Hategului-Retezat”. Proiectul va fi realizat cu sprijinul unui grant din partea Norvegiei, Islandei, Lichtensteinului prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European de către Academia Română – promotor al proiectului şi de către Universitatea Bucureşti şi Asociaţia Intercomunală “Ţara Haţegului”, ca parteneri. În cadrul programului „Mecanismul Financiar SEE”, au fost aprobate 40 de proiecte individuale pentru finanţare nerambursabilă în valoare de 50,5 milioane de euro, din care 47,5 milioane de euro reprezintă contribuţia Norvegiei. (A. Năstase)

Programul “Prima casă” începe astăzi
Programul „Prima casă“ ar putea fi operaţional începând cu ziua de astăzi, 8 iulie, a declarat, ieri, premierul Emil Boc. Documentele pentru prima locuinţă din programul guvernamental „Prima Casă“, de garantare a creditelor pentru achiziţia sau construcţia de unităţi locative, în limita a 60.000 de euro, vor fi semnate astăzi, iar primul beneficiar al programului este o familie de tineri din Bucureşti, a anunţat firma Premier, care intermediază tranzacţia. (A. Năstase)

Proces amânat
Ieri, procesul în care doi foşti salariaţi ai Direcţiei de Cultură, soţii Cristina şi Cătălin Rişcuţa, sunt judecaţi pentru corupţie privind exportul unor bunuri de patrimoniu, a fost din nou amânat. Potrivit rechizitoriului, cei doi ar fi contribuit la furtul şi apoi exportul ilegal a 17.000 de obiecte de patrimoniu depozitate la muzeu. Pe de altă parte, solicitarea de strămutare a procesului la Judecătoria Orăştie a fost respinsă. (A. Năstase)

Agresată în amiaza mare
O tânără de 29 de ani a sesizat Poliţia oraşului Simeria că, în urmă cu două zile, în amiaza mare, a fost agresată fizic pe raza satului Săuleşti de un bărbat aflat în stare de ebrietate. Poliţiştii l-au prins pe agresor în scurt timp. Acesta este Daniil M., de 48 de ani, din comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, fără ocupaţie, cu antecedente penale, urmărit naţional pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Bărbatul a fost dus în arestul Poliţiei municipiului Deva, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura