Politica si administratie

Staţia de tratare a apei de la Sântãmãria Orlea, modernizatã complet

05 Statie de tratare apa Santamaria Orlea (14) Natalia Bumbac

Până la finalizarea proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara” al cărui beneficiar este SC Apa Prod SA Deva, au rămas mai puţin de trei luni.

Proiectul a fost divizat în 10 contracte de lucrări, unul dintre acestea fiind „Reabilitarea sistemelor de tratare şi transport pentru alimentarea cu apă a localităţilor Haţeg, Călan, Simeria şi Deva”. În acest contract este prevăzută şi modernizarea staţiei de tratare a apei de la Sântămăria Orlea, unde o parte a obiectivului modernizat a fost dată deja în folosinţă.
Astfel, prin contractul de lucrări menţionat mai sus au fost executate lucrări de reparaţii capitale, atât pentru rezervoarele de înmagazinare a apei, cât şi pentru Staţia de Tratare Orlea. “Acestea implică atât lucrări de consolidare structurală a construcţiilor, cât şi înlocuirea completă a instalaţiilor hidro-mecanice şi electrice, la care se adaugă o nouă componentă, respectiv realizarea instalaţiilor de automatizare şi control. Instalaţii care vor permite monitorizarea parametrilor tehnici şi funcţionali din sistemele de distribuţie a apei din fiecare localitate implicată în proiect cât şi în întregul sistem zonal de alimentare cu apă ce se dezvoltă de la Sântămăria Orlea până la Deva.
La finalizarea lucrărilor la rezervoarele de înmagazinare acestea vor fi echipate cu instalaţii hidro-mecanice din inox, cu vane noi şi echipamente cu comandă electrică, cu instalaţii de automatizare şi control integrate în sistemele de monitorizare din dispeceratele locale (amplasate în fiecare localitate) şi din dispeceratul regional care va fi amplasat la sediul central al societăţii”, arată Simona Petruţiu, şefa Serviciului de implementare proiecte  a Apa Prod Deva.
Stadiul fizic al realizării lucrărilor din acest contract este realizat în proporţie de aproape 80 la sută, acestea urmând să fie încheiate la termen. Lucrările de  execuţie la conducta de aducţiune sunt oprite în acest moment pe tronsonul Simeria – Deva, din cauza descărcărilor arheologice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura