FlashPolitica si administratie

Ziua Muncii Decente, marcatã printr-un miniprotest la Prefecturã

05 protest DSC_0070  Natalia Bumbac

Aproximativ 40 de sindicalişti au marcat ieri Ziua Muncii Decente, printr-un protest în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara. Protestul a fost organizat la iniţiativa preşedintelui Sindicatului Liber „Plastor” Orăştie, Nicolae Martin, organizaţie afiliată Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP).

„Zilele trecute am avut şedinţa Biroului executiv al FSLCP, unde la propunerea mea, s-a decis organizarea acestui protest. Au venit reprezentanţi ai sindicatelor din industria chimică şi petrochimică din mai multe judeţe, cum ar fi sindicatele Oil Terminal Constanţa, Midia Năvodari, Viromet Victoria Făgăraş, Terapia Cluj, AzoMureş Târgu Mureş, Antibiotice Iaşi, Philips Orăştie. Liderii de sindicate au venit aici pentru a se solidariza cu mine împotriva abuzurilor comise de conducerea de la Platforma Chimica Orăştie”, a afirmat Nicolae Martin. Acesta a relatat că reprezentanţii societăţii Chimica Orăştie l-au concediat abuziv şi i-au interzis accesul în sediul firmei, respectiv la sediul sindicatului.
„Toate acestea s-au întâmplat după ce în cursul anului am negociat în Chimsport un contract colectiv de muncă, prin care salariaţii societăţii au beneficiat de o creştere substanţială a veniturilor. Urma să negociez alte contracte, lucru care nu a mai fost posibil”, a adăugat Nicolae Martin. Protestul a durat aproximativ două ore, timp în care cei prezenţi au scandat lozinci antiguvernamentale, au făcut apel la procurorii DNA să le rezolve nemulţumirile, folosindu-se de portavoci şi fluiere pentru a  se face auziţi.
Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere vizavi de afirmaţiile preşedintelui Sindicatului Liber „Plastor” Orăştie, reprezentanţii societăţii Chimica Orăştie au afirmat că vor trimite pe adresa redacţiei ziarului nostru poziţia administraţiei companiei, referitoare la declaraţiile liderului sindical amintit.

One thought on “Ziua Muncii Decente, marcatã printr-un miniprotest la Prefecturã

  • Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura