Comunitate

Staţia de epurare de la Pricaz, gata pentru funcţionare

04 remi bocseri  TurdasMagdalena Şerban

În satul Pricaz, administraţia comunei Turdaş s-a zbătut să rezolve problema canalizării, reuşind să beneficieze de sprijin financiar guvernamental.
„Urmează să facem legăturile electrice necesare la staţia de epurare aferentă reţelei de canalizare menajeră din satul Pricaz. Staţia a fost construită din bani guvernamentali, obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării. A costat peste 950.000 de lei, cu tot cu montaj. Rezolvarea acestei probleme era absolut stringentă şi am reuşit să o facem în anul trecut. Proiectul integrat se ridică la valoarea de 3.600.000 de lei şi a vizat canalul-colector principal, plus staţia de epurare. Vom trece la probele tehnologice pentru a ne asigura că totul va funcţiona corect. Aici vor fi 260 de branşamente, dar pentru că în proiectul iniţial, vechea conducere locală nu a inclus şi locuinţele comunităţii rrome, ne dorim ca pe fonduri europene să accesăm un astfel de program investiţional şi pentru ei. Documentaţia tehnică este pregătită, dar căutăm sursa de finanţare. Ne-ar trebui circa 400.000 de lei, din estimările noastre”, a spus Remi Bocşeri (foto), primarul comunei Turdaş.
Pe de altă parte, primarul Bocşeri a mai făcut referire la drumul judeţean DJ 707L (Orăştie-Pricaz-Folt), care pe o porţiune de 1,5 kilometri este pietruit, nu asfaltat, aşa cum s-ar impune în cazul unui astfel de drum care este foarte tranzitat. Primarul speră în ajutor de la Consiliul Judeţean, lansând  un apel în acest sens. „Fiind un drum de legătură, toţi cei care fac naveta de la Bobâlna, Folt, Cigmău sau din alte localităţi din zonă, către Orăştie şi retur, se confruntă cu starea mai puţin bună a carosabilului. În plus, cei din Folt au terenuri la Pricaz şi invers, cei din Pricaz deţin proprietăţi agricole la Folt. Aşa că există multe situaţii în care au nevoie să se deplaseze cu vreun tractor, pentru a ajunge la câmp. În plus, o problemă majoră o reprezintă lipsa marcajelor rutiere, în condiţiile în care pe malul Mureşului, şoferii se confruntă mai mereu cu ceaţă. Prin urmare, şi riscul de accidente este unul crescut, din cauza vizibilităţii reduse”, a mai arătat primarul comunei Turdaş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura