Sport

Start sub semnul ruşinii

04 x 2 startul sezonului ligii secunde este marcat de incertitudini si de rusinea reprimirii celor de la ACU Arad in campionat

Ciprian Marinuţ

Ediţia 2009-2010 a campionatului ligii secunde demarează, mâine, conform programării, în ciuda  loviturilor încasate de echipe din partea crizei financiare, însă FRF a făcut compromisuri de toată jena, pentru a avea 18 formaţii la start.

Mureşul stă în prima etapă
Dintre cele trei echipe hunedorene, doar Jiul Petroşani şi Minerul Lupeni vor juca în runda inaugurală de sâmbătă, întrucât adversara Mureşului Deva, CS Otopeni, a cerut amânarea meciului. Oficialii grupării devene nu au fost informaţi de ce a fost amânat meciul, iar situaţia e neclară, cu atât mai mult, cu cât se zvonea că echipa din Otopeni ar dori să joace în seria est şi nu în seria vest. „Nu ne convine amânarea, întrucât eram pregătiţi să jucăm. Nu am primit nici o explicaţie şi nici nu ni s-a precizat când a fost reprogramat meciul şi cu cine vom juca”, a spus Dorin Nicşa, director în cadrul C.S. Mureşul Deva. Jiul va evolua, în deplasare, cu FC Bihor, echipă care a fost şi ea la un moment dat pe punctul de a se retrage, iar Minerul Lupeni va întâlni, acasă, pe Arieşul Turda.

ACU Arad, pata de pe obrazul FRF
Elementul care pune sub semnul compromisului noul sezon este acceptarea de către FRF în campionat, a echipei ACU Arad. Retrogradată şi bănuită de tentativă de blat în ultima etapă a campionatului trecut, formaţia arădeană a fost primită în competiţie în ultima secundă de Comitetul de Urgenţă al FRF. Gestul dă impresia că FRF e interesată în primul rând de bani şi nu de performanţă şi că la Casa Fotbalului nu se judecă toate echipele cu aceeaşi măsură, întrucât FC Argeş (bănuită şi ea de blaturi) a fost serios sancţionată, iar ACU Arad a fost iertată.

Liga 2 / Programul etapei I, sâmbătă, 15 august, ora 11.00
ACU Arad – CSM Rm. Vâlcea    
Fortuna Covaci – Dacia Mioveni
FC Silvania – FC Drobeta
FC Argeş – FCM Tg. Mureş
Minerul Lupeni – Arieşul Turda
CS Otopeni – Mureşul Deva
– meci amânat  
Gaz Metan CFR Craiova – U. Cluj
FC Baia Mare – UTA Arad
FC Bihor – Jiul  Petroşani

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura