Start pentru construcţia Spitalului de Îngrijiri Paliative la Deva

Adriana Năstase

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), se află în aceste zile la Bucureşti, pentru mai multe proiecte de investiţii care vor fi realizate în oraş.

Pentru reabilitarea centurii municipiului
Astfel, la Ministerul Transporturilor, edilul şef a avut o întâlnire cu responsabili din con­ducerea instituţiei, cu care a discutat despre posibilitatea predării către Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, a şoselei de centură a Devei (Calea Zarandului – DN7), pe întregul tronson, de la Izvorul Decebal până la Sântuhalm, în vederea reabilitării acestei artere intens circulate.
„Am discutat despre paşii concreţi pe care îi au de făcut Primăria Deva şi Consiliul Local pentru fundamentarea Hotărârii de Guvern prin care se va realiza, efectiv, acest transfer. Vom rezolva astfel, în mod unitar, pe întreg tronsonul, problemele care apar după fie­care iarnă pe şoseaua de centură a Devei”, a spus primarul Florin Oancea.

Parteneriat cu Episcopia Devei şi Hunedoarei
De asemenea, Oancea susţine că a fost dat startul pentru construirea Spitalului de Îngrijiri Paliative la Deva.
„Am avut, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii, o întâlnire de lucru cu directorul de Investiţii al instituţiei, Adrian Eduard Ce­fălan. Principala temă de discuţie: dema­ra­rea procedurilor pentru construirea, la Deva, a Spitalului de Îngrijiri Paliative, în parte­ne­riat cu Episcopia Devei şi Hunedoarei şi cu finanţare din fonduri guvernamentale. În cursul lunii aprilie vom depune toată do­cu­mentaţia necesară finanţării acestui proiect (protocolul de parteneriat dintre Primăria Deva şi Episcopia Devei şi Hunedoarei, Ho­tărârea de Consiliu Local, extrasul de Carte Funciară pentru amplasament etc).
Aşadar, din aprilie, intrăm în linie dreaptă cu Spitalul de Îngrijiri Paliative din Deva! Am discutat şi despre proiectele aflate deja în derulare pentru Deva, tot cu finanţare gu­ver­na­mentală, prin CNI: Sala Polivalentă, două săli de sport la Şcolile Generale 3 şi 6, rea­bi­litarea clădirii Centrului Cultural “Drăgan Muntean”, realizarea Căminului Cultural din Cristur, localitate ce aparţine de municipiul Deva.Toate aceste proiecte vor fi finanţate din fonduri guvernamentale, prin CNI, fără a greva financiar bugetul Municipiului Deva. Urmează licitaţiile pentru proiectare şi execuţie”, a afirmat primarul municipiului re­şedinţă de judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă o lună în stare de alertă

Executivul a adoptat, în şedinţa de ieri, o hotărâre prin care intră în vigoare noi mă­suri pentru prevenirea extinderii pandemiei

Primarul din Hunedoara nu-i mai tolerează pe cei care deţin clădiri abandonate

Adriana Năstase Primăria municipiului Hunedoara ia taurul de coarne şi începe să-i notifice pe cei care deţin clădiri abandonate în

Municipiul Iaşi va găzdui Campionatul European Feminin de şah

În perioada 8-21 august, la Palatul Culturii din Iaşi se va desfăşura Campionatul Euro­pean Feminin de Şah, prima competiţie ma­joră

Închide