Sport

Start în noul sezon în Liga a III-a de fotbal!

Federația Română de Fotbal a decis să meargă exact pe varianta în care Liga a III-a s-a desfășurat în ediția 2021-2022. Această variantă de cam­pionat fusese creată special pentru perioada de pandemie, însă federația a fost mulțumită de modul în care a decurs totul.

În trei faze
Campionatul din Liga a III-a, ediția 2022-2023, va avea în componență tot un total de 100 de echipe, împărțite în mod egal în 10 serii. Competiția se dis­pută în trei faze.
În Faza I are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare for­mație.
Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru cla­sate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament.Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).
Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regular este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d. După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat.
În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj.În runda semi­fi­nală – cele 20 de echipe vor fi îm­pe­recheate în 10 dueluri în dublă manșă. Echipele de pe locurile 1 vor fi gazdă în manșa retur.
Ordinea desfășurării meciurilor din runda semifinală a barajelor de pro­mo­vare în Liga 2 pentru seriile în care evoluează formațiile din județul nostru:
B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8
B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
Ulterior, cele 10 câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți. Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.