Actualitate

E elevă din Australia se crede pisică: profesorii o acceptă și susțin că e extrem de inteligentă

O elevă în clasa a şaptea, la o şcoală privată din Melbourne (Australia), care se identifică drept pisică, este acceptată de că­tre clasă şi profesori, care în­cu­rajează „comportamentul felin” al adolescentei. „Extrem de inte­li­gentă”, aşa cum o numesc pro­fesorii, fata nu vorbește în timpul orelor pentru că pisicile nu vor­besc.

Suferințe mentale
O prietenă de familie declară că „nici o şcoală nu are un anume pro­tocol pentru elevii care se iden­tifică drept animale, dar abordarea este că dacă nu sunt deranjate orele, aceştia sunt sprijiniţi în ale­gerea lor”. Reprezentanţii şcolii spun că mai mulţi elevi „au diverse suferinţe mentale – anxietate, de­presie, probleme de identitate”, dar nu recunosc că au o elevă „pi­sică”, scrie Mediafax.
Tot în Melbourne, un psiholog a tratat un băiat care, pentru un timp, s-a crezut câine. Iar în martie, eleve de la o şcoală privată de prestigiu din Brisbane, şi-au tăiat uniformele la spate, pentru a-şi putea scoate coada, întrucât se considerau vulpi sau pisici, şi chiar mergeau în patru labe, notează sursa citată.
O parte dintre părinţi s-au de­clarat îngrijoraţi de „fenomen”: „Când o fată s-a dus să se aşeze în bancă, o alta a ţipat la ea, că s-a aşezat pe coada sa. Are o gaură în uniformă, pe unde ar trebui să iasă coada”, spune un părinte pentru Courier Mail. Însă şcoala a respins declaraţia sa.
Fenomenul „blănoşilor” (furso­nas) s-a extins în ultimii ani în întreaga lume: persoanele se îmbracă în costume şi se comportă ca di­verse animale. Diferit de Cosplay, a fi „blănos” presupune să interiori­zezi personalitatea animalului şi să trăieşti întocmai 24/24, 7/7