Sport

Guvernul premiază sportivii, dar pe sărite

În ultima perioada și mai cu seamă în ultima lună ne-am bucurat de vic­toriile obținute de sportivii români la în­treceri sportive internaționale. Drept urmare, Guvernul României a decis să îi primească la Palatul Victoria, cum se cuvine pe cei care au urcat pe podiumul de premiere la aceste competiții. Festivitate de la care nu au lipsit reprezentanții Comi­te­tului Olimpic și Sportiv Român, dar și cei ai federațiilor sărbătorite.

David Popovici, absent motivat
Au fost prezenți laureații Campio­na­te­lor Europene multisport de la Munchen, cei de la canotaj, atletism, kaiac-canoe, s-au adăugat medaliații de la scrimă (Campionatele Mondiale de la Cairo), tenis (finala junioarelor U14 Wimbledon), judo (Campionatul Mon­dial de juniori, categoria -90 kg, Ecuador).
Au lipsit, deși au urcat și ele pe po­diumul de premiere la Munchen, gim­nastele din echipa junioarelor, vice­cam­pioane europene și apoi medaliatele la individual Amalia Ghigoarță, Amalia Puflea și Sabrina Manecă. Au lipsit și cei din lotul de gimnastică aerobică a României, medaliați și ei la Guimares-Portugalia și apoi la Jocurile Mondiale din SUA.
Cu siguranță că a fost o scăpare, putem spune, din partea organiza­to­rilor acestei festivități sau… oare gim­nastica nu mai e sportul iubit de oamenii poli­tici? A lipsit, dar motivat și David Popovici (înot) care este an­grenat într-o altă întrecere mondială, cea de juniori, motiv al absenței de la ceremonia prezidată de primul ministru al României, Nicolae Ciucă.