Sport

Start în forţă la atletism

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la CNS CSS Cetate Deva au început cu dreptul noul an competiţional şi au cucerit patru medalii la primul concurs de tip Grand Prix, desfăşurat în 2010.

Recorduri personale

Andreea Todereanu (foto), Raul Bidescu şi Emanuela Hoidrag s-au comportat foarte bine la puternicul concurs de tip Grand Prix, desfăşurat la Bucureşti, la finalul săptămânii şi au devansat adversari de la peste 70 de cluburi din ţară. Todereanu a cucerit medalia de aur în proba de triplu salt, rezervată junioarelor I, tineretului şi senioarelor şi a obţinut medalia de argint la săritura în lungime. Raul Bidescu s-a clasat pe locul doi la triplu salt, deşi era primul său concurs la juniori I, iar Emanuela Hoidrag a încheiat pe poziţia secundă cursa de 800 metri, la junioare II. „Andreea Todereanu şi Raul Bidescu au stabilit noi recorduri personale, în sală, la triplu salt, proba lor favorită. Andreea şi-a îmbunătăţit zborul, în sală, de la 12,73 metri până la 13.01 metri, iar Raul a reuşit un salt de 14.35 metri, a spus Nicolae Alexe, antrenorul sportivilor de la CNS CSS Cetate Deva. „Sperăm ca performanţele lor să fie semnul unui an competiţional bogat în medalii şi reuşite pentru sportivii de la clubul nostru”, a declarat Adrian Liga, directorul CNS CSS Cetate Deva.

A făcut baremul de Mondiale

Campioană Balcanică şi medaliată la F.O.T.E., Andreea Todereanu, ocupantă a locului trei în clasamentul sportivilor hunedoreni ai anului trecut, a realizat prin săritura de 13.01 metri şi baremul internaţional care îi dă dreptul să participe la Campionatul Mondial din acest an. Antrenorul Nicolae Alexe spune însă că atleta trebuie să „zboare” şi mai mult, pentru a prinde un loc în echipa României care va merge la Mondiale. „Mondialele se vor desfăşura în acest an în Canada, în perioada 20-25 iulie, iar Federaţia va asigura participarea la întreceri doar pentru sportivii cu şanse la medalii, din cauza costurilor ridicate ale deplasării. Din acest motiv, trebuie ca Andreea să ajungă să sară 13.40 – 13.50 metri, pentru a putea fi competitivă pe plan internaţional şi a fi sigură că va fi selecţionată în lotul României pentru Mondiale”, a spus Alexe. Antrenorul a avut cuvinte de laudă şi pentru Raul Bidescu, pe care îl vede ca fiind candidat sigur la podiumul probei de triplusalt. „Raul e talentat şi muncitor şi are şanse să urce pe podium la Campionatele Naţionale de Juniori I, chiar dacă 2010 e primul an în care concurează la această categorie”, a precizat antrenorul Nicolae Alexe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura