Sport

Start cu patru medalii hunedorene

Ciprian Marinuţ

Înotătorul Alexandru Ancuţa (17 ani) (foto), de la CSS Hunedoara, a cucerit trei titluri de campion naţional, la juniori, în prima zi a Campionatului Naţional de nataţie în bazin scurt care a debutat, ieri, la Hunedoara. Palmaresul hunedorean al primei zile a fost completat de medaliile de argint obţinute în proba de ştafetă 4×50 de metri.

Alexandru Ancuţa este cel mai „strălucitor” înotător hunedorean al momentului. Sportivul antrenat de Anca Băjan  a „zburat” în seriile preliminare a primei zile de concurs a Campionatului Naţional de la Hunedoara şi şi-a asigurat trei prezenţe în finală. Hunedoreanul a transformat visul în realitate în ultimul act, trecându-şi în palmares trei medalii de aur.

De trei ori campion
În proba de 50 de metri fluture, „Alex” s-a calificat în finală cu al cincilea timp din cei şase finalişti. Hunedoreanul a fost însă singurul junior calificat în finala A şi a câştigat medalia de aur şi titlul naţional la juniori în această probă. În proba de 200 de metri spate, una dintre preferatele sale, Alexandru Ancuţa a avut cel mai bun timp dintre toţi concurenţii, seniori sau juniori în seriile preliminare şi s-a calificat în finală de pe primul loc. Alexandru a obţinut aurul la categoria juniori, devansându-l şi pe al doilea sportiv sub 18 ani din finală şi s-a clasat pe patru la general. Sportivul a fost rapid şi în cursa de 200 metri mixt şi s-a calificat în finala seniorilor cu al patrulea timp. Ancuţa a cucerit al treilea său titlu de campion naţional la juniori, învingându-l clar pe celălalt junior calificat în ultimul act al probei.
În ultima probă a zilei, ştafeta de 4×50 metri liber a CSS Hunedoara, formată din Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan, Daniel Scurtu şi Paul Chiriţoiu, a obţinut medaliile de argint. „Este un concurs de vis. Ancuţa e un sportiv deosebit. Cuvintele sunt sărace pentru a descrie bucuria noastră după această primă zi a competiţiei”, a spus antrenoarea Anca Băjan.
Alţi trei sportivi hunedoreni au avut rezultate valoroase în prima zi a „naţionalelor de nataţie”. Adelina Buzdugan (15 ani), singura reprezentantă a CSS Hunedoara în competiţia feminină, s-a calificat în finala A a senioarelor în proba de 50 de metri bras şi în finala B la 200 metri mixt. Cristian Rizan s-a calificat în finala B  la 50 de metri fluture, iar Daniel Scurtu a prins finala B în proba de 100 de metri liber.
Vom reveni cu detalii în pagina sport de luni.

One thought on “Start cu patru medalii hunedorene

  • Felicitari sportivului si antrenoarei Anca Bajan!!!!
    Mult succes in continuare!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura