Start cu dreptul în cursa pentru Euro 2016

19 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ04 romania-futsal

Echipa naţională de futsal a României, cu cinci jucători de la Autobergamo Deva în lot, a debutat cu o victorie, 6-4 (3-1), în faţa Kazahstanului, în turul principal de calificare la Campionatul European de futsal – EURO 2016. Două dintre cele şase goluri înscrise de tricolori în prima partidă susţinută la turneul găzduit de Sala Polivalentă din Călăraşi au fost marcate de jucători ai echipei din Deva.
Desprindere pe contraatac
Tricolorii au avut o misiune dificilă în faţa unei echipe incomode şi au reuşit să se impună pe finalul partidei, în urma unor goluri marcate pe contraatac. După 3-1 la pauză şi 4-2 în minutul 28, echipa României a fost egalată, scor 4-4, şi a reuşit desprinderea abia în ultimele trei minute de joc. Laszlo Szocs a reuşit o triplă în minutele 00:54, 18:39, 37:25, devenii Florin Matei (08:24) şi Cristian Matei (28:01) au marcat câte un gol, iar Emil Răducu (39:09) a înscris ultimul punct al partidei. Pentru kazahi au înscris Mihail Perşin (01:14), Dauren Nurgojin (27:29), Cinghiz Iesenamanov (32:38), Nikolai Pengrin (35:45).
Primul „cinci” utilizat de (39:09) selecţionerul Zoltan Jakab a cuprins trei jucători de la Autobergamo Deva, respectiv Vlad Iancu, Cristian Matei şi Robert Lupu (căpitan), alături de ei mai jucând Laszlo Szocs şi Dumitru Stoica. Pe parcurs au mai evoluat Florin Ignat, Florin Matei (ambii Autobergamo), Gabriel Dobre, Emil Răducu, Szabolcs Manya şi Alpar Csoma. În celălalt meci al grupei, Portugalia a surclasat Georgia cu 7-0. Ieri, în Polivalenta din Călăraşi, s-au disputat meciurile Kazahstan – Portugalia şi România – Georgia, iar mâine, 21 martie sunt programate ultimele partide, Georgia – Kazahstan (17,00) şi România – Portugalia (19,30). Câştigătoarea grupei se califică direct la EURO 2016 – găzduit de Serbia. Reprezentativele de pe locurile secunde din cele şapte grupe principale plus echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj vor disputa, în perioada 15-22 septembrie 2015, un baraj în dublă manşă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atacă titlurile naţionale

Clubul Heian Deva va participa cu 15 sportivi la Campionatul Naţional pentru copii, organizat de Federaţia Română de Karate WKC,...

Fotbal weekend

Liga a III-a, seria a IV-a, etapa a XVI-a: astăzi, 20 martie, ora 15.00: Vulturii Lugoj - Nuova Mama Mia...

Şapte persoane intoxicate cu monoxid de carbon la Petrila

O familie întreagă a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, nu mai puţin de şapte persoane fiind intoxicate cu monoxid...

Închide