Sport

„Stăpânii Europei” la fotbal tenis

11 x 1 fotbal tenis medaliiCiprian Marinuţ

Sportivii de la Comexim Lupeni, componenţi ai loturilor naţionale ale României, au cucerit 19 de medalii de aur la Campionatul European de fotbal tenis care s-a desfăşurat la Târgovişte, în perioada 18-22 noiembrie, în organizarea Federaţiei Române de Fotbal Tenis. În plus, alţi trei sportivi din Lupeni, dar legitimaţi la alte cluburi din ţară, şi-au trecut în palmares alte nouă titluri continentale. În ciuda acestor performanţe, activitatea secţiei de fotbal tenis de la Comexim Lupeni ar putea fi sistată, din cauza problemelor financiare.
Vedeta şi speranţa competiţiei
România a fost reprezentată de sportivi la toate cele cinci categorii de concurs (seniori, senioare, mixt, U21 şi juniori masculin) şi a reuşit să fie pe podium în toate probele, tricolorii dominând autoritar competiţia continentală desfăşurată în ţara noastră. O contribuţie majoră la succesul României au avut sportivii de la Comexim Lupeni, antrenaţi de Dima Druncea, care au cucerit 19 titluri europene. Vedeta României a fost Anamaria Gherghel, care a repetat performanţa de a câştiga cinci medalii de aur, triumfând în toate probele în care a participat. Ea a devenit campioană europeană la simplu, dublu şi triplu senioare, la dublu şi triplu seniori mixt şi a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare a competiţiei. Tot la senioare, Ana Maria Rizescu a bifat două medalii de aur la dublu şi triplu senioare, iar Letiţia Bivolaru a obţinut aur în proba de triplu. Mariana Lică a fost surpriza competiţiei, întrucât a cucerit trei titluri continentale la triplu senioare şi dublu şi triplu mixt la categoria U21, în condiţiile în care ea are doar 16 ani. Tot la tineret U 21, dar la masculin, s-au obţinut trei medalii de aur prin Marius Stoienică, la dublu şi triplu mixt şi Răzvan Vornicu, la triplu mixt. Juniorii de la Comexim Lupeni au câştigat şase medalii de aur prin David Lică la simplu, dublu şi triplu, Daniel Popovici, la dublu şi triplu, şi Raul Pobîrci la triplu, el fiind cel mai tânăr participant, având doar 13 ani. La seniori, au concurat pentru România trei sportivi din Lupeni care se pregătesc cu Dima Druncea, dar care sunt legitimaţi la alte cluburi din ţară, întrucât clubul din Valea Jiului nu are echipă de seniori masculin. Ei au obţinut nouă medalii de aur, astfel: Lucian Purice – Szell la simplu, dublu, triplu şi triplu mixt, Marius Stoienică la dublu şi triplu seniori şi dublu şi triplu U21, şi Adrian Gherghel la triplu seniori.
Performanţe europene, perspective sumbre
Antrenorul Dima Druncea, cel care este şlefuitorul de talente al şcolii de fotbal tenis din Lupeni, este mândru de rezultatele obţinute, dar şi îngrijorat de viitorul clubului din Valea Jiului. „Sunt rezultate mari, dar pot spune că am cucerit aceste medalii destul de uşor, diferenţa de valoare dintre România şi echipele adverse fiind evidentă. S-a muncit foarte mult în ultima perioadă, cu trei cantonamente lungi, cu câte trei antrenamente pe zi, dar eforturile au fost pe deplin răsplătite. În ciuda acestor performanţe extraordinare, nu ştim dacă ne vom continua activitatea la clubul Comexim Lupeni, întrucât nu avem nici o veste de la finanţatorul Emil Părău. Toţi sportivii au fost afectaţi de situaţie, dar s-au mobilizat şi au urcat pe podium. Sper ca performanţele noastre să fie apreciate şi să ne permită să ne continuăm activitatea”, a afirmat Dima Druncea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura