Actualitate

Stadion de 100 de milioane de euro în Superliga! Poate fi inaugurat în cupele europene

Primarul orașului Pitești, Cristian Gentea, a anunțat că FC Argeș va avea un stadion nou. Studiul de fe­za­bilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat. Stadionul va fi amplasat pe locul celui vechi, vor exista 15.200 de locuri și costul se ridică în jurul sumei de o sută de milioane de euro.

Compania Națională de Investiții și bugetul local achită suma
Stadionul va putea găzdui meciuri internaționale, urmând să fie clasificat categoria UEFA 4. Ca dotări va avea: „Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multi­func­țională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare. De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 mp din care peste 10.000 mp vor fi destinați locurilor de parcare”. „Am prezentat consilierilor locali inte­re­sați, dar și piteștenilor, prin inter­me­diul presei, proiectul viitorului Stadion Nicolae Dobrin. Piteștiul merită un asemenea complex sportiv! Suntem un oraș care a scris istorie în sport și în care există un potențial excepțional”, a declarat Cristian Gentea, primarul din Pitești.
„Cea mai mare parte a finanțării ar urma să vină de la Compania Națio­nală de Investiții, iar diferența de chel­tuieli va fi acoperită din bugetul local. Primarul Cristian Gentea estimează că după dărâmarea vechiului stadion, noua arenă va fi gata în 24 de luni. Edilul piteștean își dorește ca la inau­gurarea noului stadion, FC Argeș să joace în cupele europene,” mai arată sursa citată.