Politica si administratie

Proiect de aproape 4 milioane de lei depus de Primăria Băcia

Primăria comunei Băcia a depus cerere pentru realizarea unei investiții în valoare de aproape 4 milioane de lei. Este vorba de „Construire centru de Colectare deșeuri prin aportul voluntar în comuna Băcia”.

Pentru deșeuri grele
Proiectele de acest gen sunt finan­țate prin PNRR, valoarea maximă po­si­bilă pentru un proiect fiind de 778.000 de euro, banii urmând să fie alocați prin Componenta C3 a PNRR – Mana­ge­mentul Deșeurilor, subinvestiția „Cen­tre Integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglome­rărilor urbane”.
„Aceste tipuri de centre sunt im­por­tante, în primul rând, pentru populația din localitatea unde vor fi amplasate. Aici populația va putea să își ducă deșeurile voluminoase (de ex. mobilier, saltele, obiecte sanitare, geamuri etc.) care altfel de multe ori ajung aruncate lângă pubele sau, mai rău, pe câmp. Deșeurile vor fi preluate gratuit în ve­de­rea reciclării sau valorificării. La Centrele de Aport Voluntar nu se vor desfășura nici un fel de activități de tratare, pre­lucrare sau depozitare a deșeurilor”, a declarat Florin Alba (medalion), primarul comunei Băcia.
Primăria Băcia a pus la dispoziția aces­tei investiții terenul necesar.
Aici vor fi construite platformă caro­sa­bilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circu­lația autoturisemlor cetățenilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (cap­tractor) care aduc/ridică contai­ne­rele, platformă betonată pentru am­pla­sa­rea containerelor de tip baracă, con­tainer de tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă (pisici, câini, păsări), un container de tip baracă pen­tru colectarea de deșeuri pericu­loase (vopsele, bidoane de vopsele sau di­lu­anți, medicamente expirate, ba­terii), trei containere prevăzute cu presă pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton, plastic, respectiv textile; Trei containere închise și acoperite de tip walk-in, pentru colectarea deșeurilor electrice/ elec­tro­nice, a celor de uz casnic (elec­trice mari – frigidere, televizoare, etc.) și a celor de mobilier din lemn, containere de tip SKIP deschise, pentru deșeuri de sticlă – geam, respetciv sicle/bor­cane/ reci­pi­ente, containere deschise, înalte, de tip ab-roll pentru anvelope, deșeuri me­ta­lice, deșeuri de curte/grădină (crengi, frun­ze, etc), containere des­chise, joase, de tip ab-roll pentru deșeuri din con­strucții, moloz și altele. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura