FlashPolitica si administratie

Sprijin municipal pentru contorizare individuală la blocuri

05 CONTORIZARE-INDIVIDUALA-5Volodia Macovei

Municipalitatea deveană a decis, în ultima şedinţă de Consiliu Local, să sprijine o asociaţie de proprietari din Deva, care a dorit să realizeze contorizarea individuală a energiei termice, dar nu dispunea de fonduri suficiente. Astfel de sprijin au mai primit, în acest an, încă cinci asociaţii de proprietari.

CEH oferă manopera gratuit
Mai exact, printr-o adresă trimisă primăriei, Asociaţia de Proprietari nr. 93 din Deva, din bulevardul 1 Decembrie1918, blocul B, a solicitat Municipiului Deva sprijin pentru realizarea contorizării individuale a consumului de energie termică. Sprijinul cerut este, de fapt, acordarea unui împrumut, din care să se realizeze lucrările necesare, asociaţia obligându-se să strângă ratele stabilite şi să înapoieze banii municipalităţii într-o perioadă de 10 ani.
Din analiza ce apare într-un memoriu tehnic întocmit şi transmis de societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, rezultă un cost total al acestei investiţii în contorizarea individuală la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică de 13.671,25 lei, cu TVA inclus, sumă pe care municipalitatea a fost de acord să o dea cu împrumut asociaţiei de proprietari. Aceşti bani vor fi utilizaţi doar pentru achiziţionarea materialelor şi echipamentelor necesare realizării sistemului contorizat de energie termică, SC Complexul Energetic Hunedoara oferindu-se să asigure manopera lucrărilor gratuit.

Ajutor pentru toţi care au nevoie
Un sprijin similar, pentru realizarea contorizării individuale a consumului de energie termică, a fost acordat de municipalitatea deveană, anul acesta, pentru încă cinci asociaţii de proprietari. Astfel, conform HCL 226, asociaţia de proprietari 188, din strada Crizantemelor, bloc M3, este ajutată cu 66.932,02 lei, conform HCL 292, asociaţia de proprietari 321, din Aleea Păcii, bloc A5/2, cu 26.806,37 lei, conform HCL 293, asociaţia de proprietari 227, din Aleea Păcii, bloc E1A, cu 16.148,81 lei, conform  HCL 294, asociaţia de proprietari 335, din strada Mihai Eminescu, nr.  95, bloc C1, cu 13.533,16 lei şi, prin HCL 295, asociaţia de proprietari 96, din bulevardul Decebal, bloc 5, primeşte un sprijin de 42.483,85 lei.

One thought on “Sprijin municipal pentru contorizare individuală la blocuri

  • In anul 2010, echipa formata din primarul Mircia Munteanu si directorul Electrocentrale Deva – Cristian Marius Vladu au initiat si au pus in miscare un program detaliat prin care Electrocentrale Deva asigura manopera gratuita (inclusiv proiectarea)si primaria asigura finantarea lucrarii printr-un imprumut cu dobanda 0% pentru asociatiile (sau scarile)care doreau rebransarea.
    A fost intocmit si un Regulament care a fost aprobat in HCL.
    Desi a fost un proiect excelent a fost ingropat. Ar fi foarte bine daca ar fi reluat.
    Unii au beneficiat de el si sunt foarte multumiti. Cei care nu au memoria scurta cu siguranta isi aduc aminte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura