Sportivi infectaţi la turneul de box de la Londra

26 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Preşedintele Federaţiei Turce de Box, Eyup Gozgec, a declarat că doi sportivi şi antrenorul lor s-au infectat cu coronavirus la turneul preolimpic de box de la Londra, ei fiind testaţi pozitiv după ce au revenit în Turcia, săptămâna trecută.

„Sunt surprins că grupul de lucru al CIO şi guvernul britanic au permis ca turneul să înceapă, deşi aproape toate celelalte sporturi erau suspendate. A fost o dovadă de iresponsabilitate. Drept urmare, din nefericire, trei din echipa noastră au fost testaţi pozitiv”, a afirmat Gozgec.
El a precizat că va trimite la CIO o scrisoare pentru a se plânge de situaţie, menţionând că nu au existat suficiente măsuri de precauţie din punct de vedere medical la locul e desfăşurare a competiţiei şi la hotel.
La turneul de la Londra au participat aproximativ 350 de boxeri din 40 de ţări. Printre concurenţi s-au numărat şi câţiva români, iar dintre ei Cosmin Gîrleanu a obţinut calificarea la JO. Competiţia a fost suspendată după trei zile. La revenirea în ţară toţi pugiliştii români au intrat în carantină timp de 14 zile.
Pe de altă parte, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că niciunul dintre sportivii români care au fost la competiţii unde s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, nu au acest virus. Preventiv, în ultima vreme, mai mulţi sportivi au intrat în autoizolare la domiciliu.
Mihai Covaliu a transmis: „Nici un sportiv român nu are probleme în acest moment. Au fost nişte discuţii pe care le ştiţi cu cei de la scrimă care au fost la Budapesta, iar acolo au fost trei sportivi din Coreea de Sud şi China, descoperiţi pozitivi la întoarcerea în ţările lor. Am discutat cu preşedintele Federaţiei Române de Scrimă şi nu este nimeni într-o situaţie dificilă. Sportivii de la box s-au întors de puţin timp de la Londra, de la turneul de calificare şi sunt în autoizolare”.
Alarma în sportul românesc a venit la câteva săptămâni după desfăşurarea întrecerilor de la Cupa Mondială de Spadă de la Budapesta unde s-au înregistrat câteva cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Federaţia română a cerut sportivilor noştri să intre urgent în autoizolare şi să sune la DSP.
Multipla campioană mondială Ana Maria Popescu a intrat imediat în autoizolare şi se simte bine. Stă acasă şi se antrenează, fără să iasă la plimbare sau la sală.
Tot la domiciliu se află şi Marian Drăgulescu, gimnastul român care a fost la Baku, în Azerbaijan, la o etapă de Cupă mondială de gimnastică, dar când s-a întors în ţară a avut o escală la Doha. S-a sfătuit cu oficialii Federaţiei Române de Gimnastică şi a hotărât că este mai bine să stea două săptămâni în casă. În această perioadă a promis că va face în fiecare zi cursuri online cu amatorii de sport.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Secția de oncologie a spitalului devean, închisă. Doi medici depistați pozitiv cu noul virus

Miercuri, 25 martie 2020, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva a dispus intrarea în carantină a Secției de Oncologie...

CJ Hunedoara, alături de primăriile vulnerabile în contextul pandemiei

Pentru că este nevoie ca primăriile să fie ajutate, astfel ca, la rândul lor să ajute cetăţenii, Consiliul Judeţean Hunedoara...

Ilie Pârvan, noul inspector şcolar general

Noul inspector general şcolar este Ilie Pârvan (foto), membru PNL. El o înlocuieşte pe post pe Maria Ştefănie, căreia i...

Închide